vineri, 3 august 2012

"Indrumarea vietii" - Dr. Fr. W. Forster


,, O epoca plina insa de indoieli si neliniste, care nu mai recunoaste nici un adevar trainic, nu e in stare sa produca un stil nici in arta, nici in viata; omul isi  pierde in toate taramurile directia sigura, ajunge o victima a celor mai felurite imbolduri si inrauriri si face impresia unei carpe. "  (pag. 146)

,, Astazi sunt tot mai multe femei si fete a caror imbracaminte cauta sa dezbrace trupul  cat mai rafinat cu putinta si sa scoata in relief cu atata iscusinta formele membrelor, incat trebuie sa te miri de mestesugul cu care poarta haine in asa chip, ca parca n-ar avea haine. Printre aceste femei sunt unele care au multa aplecare pentru stilul femeilor usoare, fiind ele  insele usoare in sufletele lor. " (pag. 147)

,, Viata e asa de scurta, timpul asa de fugarnic, incat ar trebui sa fii cu adevarat ceva mai econom cu el: cine mai ajunge astazi sa citeasca operele marilor indrumatori ai omenirii? Cine mai citeste vietile oamenilor intr-adevar sfinti, care sunt pline de invataminte binefacatoare, deoarece, trateaza despre sarcinile cele mai importante ale omului: izbavirea lui din tirania trupului si a patimilor? Oare e mai de folos sa citesti in toate amanuntele smintelile unor indivizi degenerati, decat sa afli viata sublima aSfantului Vasile cel Mare sau Sfantul Antonie cel Mare? " (pag. 153)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu