vineri, 3 august 2012

CREDINTA


  Sunt doua categorii mari de oameni, credinciosi si necredinciosi. Mai sunt si cativa intre... , nehotarati, care slujesc la doi domni, care sunt si cu Dumnzeu si cu mamona.
     Credinta este fiinta omului. Credinta defineste pe om ca OM. Credinta este argumentul superm ca omul a fost creat de Dumnezeu, nu de Darwin (din maimuta), nu de Big-bang sau in alt mod.
     Prin Credinta Binecuvantam (Argumentam) existenta Bunului Dumnezeu. Pentru Credinta nu tebuie argumente stiintifice, logice... etc. Credinta nu are nevoie de dovezi. Credinta se intemeiaza pe Cuvantul lui Dumnezeu, pe Revelatie, pe Sf. Traditie si pe Sf. Scriptura.
     Fara Credinta omul nu valoreaza nimic. Credinta-i Totul.
     Dumnezeu este Binele Absolut si prin Credinta si noi cunoastem Fericirea, Vesnicia si Absolutul. Dupa Har avem posibilitatea sa ne indumnezeim. 
     Credinta este cea mai frumoasa calitate a omului. Nu ne obliga nimeni sa credem, doar constiinta saraca ne mai da cate un beep cand o luam razna.
     Din pacate, Ratiunea, Egoismul, Filosofia... a inventat o prostie imensa, ca omul l-a "creat" pe D-zeu, si de aici Ideea de Dumnezeu. " Omul masura tuturor lucrurilor." Pai daca omul l-a "creat" pe D-zeu, de ce nu-i in stare sa creeze nicio gaza, musca, furnica... ?

"Omul e un animal care se roagă la ceva. Caută un model ideal. Şi uneori nimereşte, alteori, nu. Cei care au descoperit modelul ideal şi succesiunea fenomenului din el sînt creştinii. Creştinismul nu poate fi identificat cu nici un sistem filosofic, monist, dualist, sau pluralist.Creştinismul este pur şi simplu. Despre creştinism, Bergson spune că noi îl respirăm. Are materialitatea aerului. Seamănă cu aerul. Noi sîntem creştini fără să vrem. Şi cînd sîntem atei sîntem creştini: că respirăm creştinismul cum respirăm aerul. 

Creştinismul nu e ideologie, că atunci se aseamănă cu marxismul. Religia e expresia unui mister trăit, or ideologia e ceva construit. 

A fi creşti înseamnă a coborî Absolutul la nivel cotidian. Numai sfinţii sînt creştini absoluţi. Altminteri, creştinismul, gîndit real, e inaplicabil tocmai pentru că e absolut. " (Petre Tutea, in "322 vorbe memorabile ale lui petre tutea", ed. Humanitas, pag. 36-37)

Credinta naste sfinti, nu indivizi. Credinta da societatii oamnei de OMENIE, Necredinta da Prostie, Pornografie, Manele, Dementa, Vedetism, Imbecilitate... Credinta fara fapte este moarta, ne marturiseste Sf. Apostol Iacob. Credinta Ortodoxa este singura Credinta cu valoare mantuitoare, restul sunt confesiuni ce traiesc intru amagire.
Despre Dumnezeu, a vrut sa scrie o carte Fericitul Augustin, dar intalnind pe plaja un copil care sapase o groapa in nisip si cara apa din mare in ea, s-a lamurit ca-i o exagerare. Intreband copilul ce doresete sa faca, a primit urmatorul raspuns: " vreau sa aduc toata apa din Mare in aceasta groapa" , Fericitul Augustin i-a spus ca-i imposibil, ca-i o exagerare... iar copilul i-a replicat foarte frumos (desigur stia asta din discutie) "dar tu nu exagerezi vrand sa scrii o carte despre Dumnezeu?" etc.
Credinta nu-i o "prostie", o "slabiciune"... o "poezie"... precum afirma unii tovarasi a lui aghiuta.

"Un filozof care se zbate fie să găsească argumente pentru existenţa lui Dumnezeu, fie să combată argumentele despre inexistenţa lui Dumnezeu reprezintă o poartă spre ateism. Dumnezeul lui Moise este neatributiv. Cînd îl întreabă Moise pe Dumnezeu: Ce să le spun ălora de jos despre Tine? – Dumnezeu îi spune: Eu sînt cel ce sînt. 

În faţa lui Dumnezeu, geniul e văr primar cu idiotul. 

Binele şi răul sînt conceptelepedagogiei lui Dumnezeu faţă de oameni. 

Dumnezeu s-a revelat, dovadă că este. De fapt, vînzoleala asta haotică a lumii actuale, frămîntarea lumii actuale, mă convinge că nu există decît Dumnezeu. Că totul e muritor, şi universul şi omul, şi că lumea a fost făcută de Dumnezeu din nimic şi o va spulbera din orgoliul divin de-a o face din nou – considerînd că prima lui ispravă s-a înecat istoric." (Petre Tutea, in "322 de vorbe..." , ed. Humanitas. pag. 42-43)

Credinta da bucurie, bunatate, viata vesnica... Credinta nu se pierde niciodata, Credinta e sufletul Neamului Romanesc.

06-10-2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu