vineri, 3 august 2012

Contraziceri absurde


Contraziceri absurde

-     Frate, noi nu ne intelegem niciodata… Mereu ne contrazicem fara rost.
-     Daca tu esti culmea, ce sa-ti fac!?
-     Tot eu sunt culmea? Uite cum e cerul…
-     Cum e?
-     E rosu…
-     Unde vezi tu ca e rosu, e gri toata ziua.
-     Tu il vezi in felul tau, eu in felul meu. Fiecare cu viziunea lui. De obicei cerul e albastru, dar acum e rosu aprins.
-     Bun ca nu-i roz sau mov. De ce e rosu? Ce argumente ai pentru a sustine acest punct de vedere? Sa vedem Marius ce zice…
-     Pentru mine Cerul e Dumnezeu.
-     Foarte frumos, dar la culoare cum e?
-     Culoarea depinde de privitor, difera de la om la om. Eu pot zice ca-i maro sau portocaliu, iar de ma contrazic cu dvs. intru in filosofie si nu ajungem nicaieri.
-     Atunci, noi de ce ne contrazicem aiurea?
-     Fiindca asa va place. Nu exista subiect pe care sa-l priviti la fel din cauza ca nu lasati la o parte polemica. Despre orice trebuie sa aveti o alta opinie personala.
-     Si ce sa facem sa scapam de aceasta stare bazata pe contraziceri absurde?
-     Dvs. imi cereti mie sfaturi?! Dvs. care le “stiti pe toate”, cereti parerea unui simplu prieten?! Nu stiu ce sa va zic, eu nu sunt bun de nimic, mergeti la un specialist!
-     La acelasi specialist?
-     Da… sau cel mai bine mergeti la Duhovnic.
-     Ce idee minunata. Asa-i firesc, doi credinciosi cu probleme sa puna accent pe Post, Rugaciune si Spovedanie.
-     Exact, fara Credinta, Nadejde si DRAGOSTE nu scapam de obsesii, de ego-uri, de patimi…
-     Frumos ca esti ancorat intru Domnul Hristos. Am citit azi din cartea “Detinutul profet” de Ioan Ianolide. Minunat, cata demnitate autentic crestina, cata genialitate (intelectuala) ortodoxa si cata dragoste… Cand faci cunostina cu un asemenea om duhovnicesc (care pune mare accent pe Filocalie) te simti un “imbecil vierme de pamant”… fiindca noi astazi nu facem mai nimic pentru Credinta, dansul (detinut, bolnav, asuprit…) a devenit martir, alaturi de Mircea Vulcanescu si Valeriu Gafencu. Noi suntem niste “muraturi stricate”, niste legume, niste umbre pacatoase. Tanarul de azi prefera distractia, dezmatul, destrabalarea, desfraul… nu viata duhovniceasca si apararea poporului roman. Atitudini ortodoxe nu prea luam, insa facem alte prostii. Avem timp de jocuri pe calculator sau pe laptop, dar de marturisire nu avem timp…
-     Stai linistit draga prietene, deja ai avut probleme de sanatate, te strofoci de pomana, tinerii de azi sunt pe alta planeta, sunt intru era magiei si a virtualului, cine sa ne asculte daca luam atitudini? Cu fratele tau de cruce te contrazici enorm (si sunteti totusi pe acceasi lungime de unda), iti dai seama ca generatia tanara te ignora cu talent, nu accepta sa li se spuna lucrurilor pe nume, sa li se zica adevarul in fata. Dansii doresc sa traiasca intru iluzii senzationale, minciuna si amagire profunda. De ce te bagi in viata lor? De ce intri in intimitatea omului recent? Sunt constient ca te deranjeaza tonul pe care iti vorbesc, dar iti vorbesc din inima. Dan Puric e “nebun”. Stiu ca umbla acum prin tara cu lanasarea cartii “Fii demn!”. Nu te mai lua dupa el ca e “vedeta” Ortodoxiei (dupa Victor Roncea si alti indivizi) si vedetismul e sustinut de vanitate si de un orgoliu zapacit.
-     Am inteles mesajul tau. Oricum nu ma vad Dan Puric, nu ma vad  nicio personalitate. Da, ai dreptate, eu ma tot contrazic cu cineva pe frecventa mea, dapai cu cei ce nu impartasesc  aceasta viziune. E tare greu… insa nu trebuie sa deznadajduim, ci sa accesam MEMORIA, DEMNITATEA si IUBIREA. Tre sa lepadam acele contrazicei absurde. “Prostia … nu e buna!” (Andrei Plesu in emisiuenea “Plesu si Liiceanu, cinzeci de minute”) Nici contrazicerea nu-i buna, e o “filozofie” pacatoasa!

03-04-2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu