duminică, 15 decembrie 2013

Cine joacă și petrece...

Cine joacă și petrece/ mai frumos viața îi trece...   Seara de dans și karaoke, a fost cum a fost. Bine că a trecut. Aseară în schimb: o seară minunată. Aceeași locație doar că de data asta a fost majorat. Majoratul dra. Valentina a ieșit superb. Tot să mai fie astfel de evenimente.

Diverse

Să trecem de la ceva sublim la ceva sobru. Băutura, drogurile și prea multa distacție (destrăbălare) , combinată cu teribilism , duce inevitabil la ceva extrem. Ba tre să se ia la bătaie ... Ba intră unul în comă alcoolică și ajunge la spital... etc. etc. etc. Vedem destule cazuri la tv, nu mai amintim aici de toate cele rele. Chiar dacă e mai mult rău decât bine de la băutură și prostie, totuși să pomenim și de cazuri excepționale, unde tinerii beau și beau și beau, dar sunt cuminți.

Problema e alta aici: violența tinerilor și mai ales violența în stradă. Chiar așa de tot s-a pierdut spiritul civic întrucât trecem indiferenți (nepăsarea doare?!) pe lângă un  junior bătut măr pe trotuar? Nicio mașină din trafic nu putea să oprească? Nu se găsea cineva cu tupeu?

Da, mă refer la ceea ce se dă la tv cu portarul - junior (17 ani) de la Steaua. Bătut așa tare... că a ajuns la spital și are nevoie de intervenții chirurgicale. Doamne iartă-mă, cum lăsăm să se petreacă așa ceva pe stradă? Sunt dinamovist (cândva mare fotbalist și microbist - amator) , însă, întru acest context nu contează nimic. E vorba de un om bătut pe stradă. Mai contează etnia, religia, culoarea politică ... ? Mai stăm la taclale? Nu, ATITUDINI și atât. Să luăm ATITUDINI! Sari și ajuți omul la necaz,  indiferent de ce și  cum.  Sunăm  la  poliție , dar  până  vine  poliția ,  hai  să  fim  noi  jandarmi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu