marți, 19 august 2014

Prezidentiale 2014 - politikie si umor


    Tovarasii politicieni si simpaticii prezidentiabili din toamna aceasta (care se pliaza perfect in contextul caricaturi si specimene) au o filozofie de rasul curcilor.

    Elena Undrea se crede cea mai buna (adevarat ca este un candidat sexy pentru sustinatorii PMP) , dar unde este alternativa PMP in acest sens? De la un partid "curat", "virgin" si plin de intelectuali... PMP a ajuns un partidulet care pune accent pe imagine. Imaginea Elenei Udrea, fosta activista PDL, o candidata blonda si sexy... ce o sa aduca 1 miliard de voturi (asta doar daca ne mutam in China) ... nu?

     Ne place sa ne mintim singuri... si mai ales ca in politikie, demagogia este la ea acasa, asa si acum cu Elena Udrea. E clar ca nu face nicio branza, dar candideaza fix de ceea ce numim aflarea-n treaba.

    Nu stiu cand vreodata o sa dispara coruptia, ipocrizia si manipularea, din politikia romaneasca contemporana. E destul de greu sa lasi obicieiurile vechi. Asa ca se afirma sus si tare ca exista un soi de neocomunism si neoliberalism, dar nimeni nu ia atitudini si nu schimba fata politicului din Romania. De ce? Pentru ca nu au chef de ceva nou cu adevarat. Ramanem pe "stilul vechi" ca e mai comod. Plus ca se pune accent pe iluzii pierdute si astfel jocul puterii si jocul politicii, e un joc pervers, murdar si penibil.

    Pana acum ceva timp, la PNL era vorba ca e Crin Antonescu - presedinte. Dat fiind faptul ca la Europarlamentare a fost un rezultat prost, s-a facut rocada cu Klaus Iohanis, un candidat puternic, dar fara sanse prea mari fiindca lumea de rand habar nu are cine este acest "neamt" - primar al Sibiului.

     Majoritatea celor cu drept de vot (asta vedem si in sondaje daca e sa punem botul la asa ceva... multe sondajde fiind comandate de ei pentru ei) spun ca Ponta ajunge presedinte.

     Altii candideaza fix de pomana, gen: Calin Popescu Tariceanu, Monica Macovei, Dan Diaconescu... si alte personaje de acest fel.

     In concluzie, aceste prezidentiale 2014 sunt imbracate in politikie si umor. Doar ca acest umor nu ne tine nici de cald si nici de foame. De 24-25 de ani tot radem si facem bascalie (prin diverse trupe de umor gen Divertis) , insa politikia aceasta e de plans.

     Un presedinte adevarat se impune prin demnitate si personalitate, nu prin masina de propaganda electorala, nu prin partid si manipulare (in mare parte prin mass-media si pe internet). Un presedinte adevarat este om, nu individ sau politician corupt. Avem acest tip si model de presedinte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu