vineri, 19 iunie 2015

Violenta in familie

    Se spune intr-un anume context, ca bataia e rupta din rai. Deci se pare ca avem un argument divin pentru violenta. Doamne fereste! Nu putem sustine o asemenea aberatie decat daca suntem nebuni.

    De obicei violenta in familie inseamna nu doar violenta verbala sau violenta fizica, ci si abuz sexual, un fel de viol din "dragoste". Din pacate toate aceste lucruri (de tip jungla) pleaca de la alcool, bani si gelozie.

    Barbatii casatoriti (care au probleme cu nervii) isi bat nevestele fara scrupule. Acesti indivizi au impresia ca femeia este un robot de bucatarie si un obiect sexual. Nu lasa femeia nici sa respire si o foloseste in uz casnic. Acest tip de barbati violenti se cred un fel de dictatori si uita ca barbatul trebuie sa-si iubeasca si sa-si respecte femeia.

     Din nefericire exista si multe cazuri cand femeia isi bate sotul si-l pune la punct cu o tigaie in cap. Nu cred ca singura rezolvare intr-o cearta este violenta. Se pot aplana destule conflicte daca cel mai destept cedeaza primul. Asadar nu putem sa fim de acord cu violenta in familie si recomandam (nu divortul din prima) o mica-mare reclamatie la politie si o benefica vizita la psiholog. Nu putem sa stam indiferenti fata de violenta in familie sau violenta in scoli si licee. Exista o expresie "societate de tip jungla". Nu e normal sa se rezume totul la violenta si salbaticie domestica. Legea pumnului nu rezolva nimic. Din contra face mai rau si de aici auzim de crime si scandaluri exagerbate. Solutia? Sa prevenim violenta in familie prin conferinte si programe ale statului si mai ales sa combatem acest flagel prin indemn la curaj si normalitate. Violenta nu este o solutie este o prostie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu