vineri, 19 iunie 2015

Jurnal duhovnicesc 4 (DESPRE PARINTELE MACARIE)

    Vineri, 19 Iunie

PARINTELE MACARIE - OMUL IUBIRII

   Un batran atat de simplu, dupa vorba, dupa port...  Parintele MACARIE BESLIU, de la Schitul Muntioru - Vintileasca, frapeaza prin simplitate si smerenie. Este Omul-Iubirii si Omul-Rugaciunii. Doar o clipa sa-l vezi pe Parintele MACARIE si deja esti ancorat in vesnicie si rai. Raiul duhovnicesc dupa care tanjim toti credinciosii. Credinta nu este o forma absurda de psihologie si mimetism religios. Nu este nici bigotism sau habotnicie. Credinta este un mod de viata firesc. Credinta crestina este firea omului. Credinta crestina este marturisirea (prin cuvant, viata si fapte) adevarata intru Domnul nostru Iisus Hristos.

    Parintele MACARIE este un minunat marturisitor si traitor intru Hristos Domnul. Numele Macarie in limba greaca inseamna "fericit". Parintele MACARIE de la Schitul Muntioru, cu siguranta este un om fericit. Traieste o bucurie sfanta in Hristos. Prima data cand il vezi pe Parintele, ai senzatia ca esti in cer. Parintele MACARIE are cerul pe buze si Iubirea in inima. Te priveste cu cei mai frumosi ochi si iti deschide un nou orizont duhovnicesc. Este o mare binecuvantare sa te intalnesti cu Parintele MACARIE, macar pentru cateva minute. Eu am fost la Parintele de 3 ori pana acum. Recunosc ca imi este mai drag Parintele Valerie, ucenicul Pr. MACARIE, dar nu putem face diferenta intre un om cu viata sfant si un om profund duhovnicesc. Ne aplecam cu smerenie in fata Parintilor cu viata aleasa si multumim Bunului Dumnezeu pentru acesti Duhovnici deosebiti.

     Acum se ajunge greu la Parintele MACARIE. La Poiana Marului se ajungea mult mai bine si mai usor. Aici sus pe "muntele mantuirii" (Muntioru) se ajunge cu osteneala si mare efort. Dar sa stim ca nimic nu este usor in viata aceasta numita o vale a plangerii. Mai ales cand ai o suferinta grea. Uiti de toate si mergi cu drag la Parintele MACARIE, pentru vindecare, izbavire si liniste. Schitul Muntioru iti da o pace de nedescris. Este un loc decupat din rai. Duhul rugaciunii e prezent de jos pana sus. Viata duhovniceasca coboara si urca. Viata trebuie sa fie un urcus duhovnicesc, dar de la pacate ne mai scapam in abisul desertaciunilor lumesti. Cadem in mlastina desfraului si uitam de post si rugaciune. Suntem comozi si punem accent pe placere. Parintele MACARIE pune accent pe sfintenie si iubire. Nimic fara IUBIRE. A iubi... iubire. Cel mai frumos in viata este sa iubesti si sa fii iubit. Iubirea vindeca orice boala. Parintele MACARIE este Omul-Iubirii. Om cu "o" mare si Iubire cu "i" mare. De unde a ajuns Parintele la aceasta calitate de OM-IUBIRE? De la o dragoste sfanta pentru Dumnezeu si de la o smerenie deosebita. Dragostea si smerenia sunt pe aceiasi poteca in contextul duhovnicesc.    SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE! SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU BUCURIA DE A AVEA LA NOI IN VRANCEA PE PARINTELE MACARIE! AMIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu