vineri, 13 noiembrie 2015

Cum arata o fata frumoasa

              O fata frumoasa nu arata ca dupa revista sau ca la tv. Asa-zisele vedete si dive, nu sunt femei frumoase, ci sunt un fel de "estetica uratului" sau frumuseti artificiale. Concursurile de Miss Univers sau Miss (in general) putem zice ca fac "discriminare" intre femei. Exista zeci, sute , mii, milioane de femei si fete frumoase care nu participa la Miss. Si nu putem concepe ideea ca o fata frumoasa trebuie sa aiba automat 90-60-90. Nu este bine sa ne inselam in aceasta privinta.

               Intr-un alt context putem afirma ca nu exista femei frumoase si femei urate. Frumusetea este oglinda sufletului, nu doar ochii. Un chip frumos nu reflecta mereu un suflet frumos. Din pacate unde este prea multa frumusete, aidoma zeitelor, este si multa mandrie. La barbati se vorbeste de narcisism. Nu stiu daca la femei putem sa vorbim de iubire se sine sau de egoism, dar in mod clar intalnim un orgoliu exagerat. Sa te fereasca Dumnezeu de orgoliul feminin!

             Suntem pe strada. Vedem o fata sau o femeie frumoasa. Ce remarcam prima data la ea? Mersul? Trupul-fizicul ? Formele? Eleganta? Chipul? Parul? Ochii? Vedeti dvs. , incercam sa privim cu drag o fata frumoasa , dar ne oprim exclusiv la trup. Nu ne intereseaza vocea, farmecul, gandirea, sensibilitatea, sufletul, inteligenta, sarmul, daruirea, modestia, talentul... Oricum, intre noi fie vorba, nu putem aprecia la o fata de pe strada asemenea calitati. Fetele pe strada trec si vin. Nu ai timp sa le vezi frumusetea adevarata, decat umbra frumusetii. Parfumul...

                   Din punctul meu de vedere, o fata frumoasa arata ca orice fata care iubeste mult. Mai ales o fata timida, simpatica, virgina... O fata ca o floare. O "floare de colt" sau o floare de "nu-ma-uita". O fata ca o taina. Taina iubirii... Cand intalnesti o fata care iubeste cu adevarat si este sincera, sa stii ca ai aproape o fata frumoasa. Sentimentele unei fete nu sunt ca ale noastre ale baietilor. Baietii tineri in special: nu stiu sa iubeasca. Am uitat sa iubim. Fetele frumoase iubesc ca-n povesti. Vorbesc putin si bine. Traiesc in pace, dor si armonie. Scriu poezii. Asculta muzica buna. Citesc carti de calitate. Pretuiesc valorile credintei si ale neamului romanesc. Nu injura. Nu vorbesc prostii. Nu au un limbaj vulgar sau obscen. Nu se imbraca urat sau prea provocator. Se imbraca simplu si decent. Nu se lauda. Nu se trufesc. Nu mint. Nu inseala. Nu ranesc... Fetele frumoase sunt fetele din vis. Visul iubirii si al unui ideal ceresc.

                      Fetele frumoase arata "perfect" fara sa fie perfecte. Nu se masculinizeaza in niciun fel. Tandretea, naturaletea si spiritul feminin sunt la loc de cinste in fiinta lor. Fetele frumoase care stiu sa iubeasca cu adevarat sunt adorabile. Nu cunosc pornografia. Nu cunosc destrabalarea. Nu cunosc viciile adolscentine si nici teribilismul. Sunt fete... Au si ele capricii, dar nu au mofturi. Au demnitate, dar nu ai fitze sau figuri. Sunt la moda, dar nu se schimba. Au carcater si mai au ceva: au dragoste nemuritoare.

                   

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu