miercuri, 14 octombrie 2015

Atingerea

    Atingerea ne face sa traim altfel. Atingem obiecte, animale, plante... , dar cel mai frumos este sa atingem oameni. Atingerea dintre doi oameni (prieteni sau iubiti) este o atingere de taina. Cred ca cea mai placuta atingere este atingerea dintre un barbat si o femeie.

   In lumea spirituala, atingerea lucrurilor sfinte ne incurajeaza nadejdea ca putem atinge pe Dumnezeu. Vorbim cu Dumnezeu prin credinta, slujbe si rugaciuni, insa putem sa atingem desavarsirea prin pocainta (Sf. Spovedanie si Sf. Impartasanie), post, iertare, iubire si smerenie. Deci, acestea fiind spuse, se pare ca putem atinge aproape orice. Sa vedem ce nu putem atinge. 

   Nu putem atinge soarele, luna si stelele, cerul si piscul muntilor. Daca suntem alpinisti sau profesionisti in excaladarea muntilor, putem sa atingem si varfurile cele mai inalte. Aici depinde de la caz la caz si tine foarte mult de pasiune. Nu putem atinge curentul - energia electrica, decat daca vrem sa atingem moartea. Nu putem atinge cele ce sunt murdare. Nu putem atinge multe functii si lucruri, dar in poezie putem atinge orice, chiar si cerul, soarele, luna si stelele. La nivel fantezist si in imaginatie putem atinge ce vrem si ce nu vrem. Ca oameni putem atinge un vis. Visul se atinge nu doar prin noroc si perseverenta, visul se atinge si prin munca si multa rabdare.

    De exemplu: visul meu este sa scriu o carte. Cea mai frumoasa carte din lume. Gasesc astazi pe internet acest titlu Cea mai frumoasa carte din lume, la editura Humanitas. Dar ca si continut nu cred ca este aceasta carte "cea mai frumoasa din lume". Sunt multe alte carti mai frumoase. Exista opere geniale la Dostoievski, Shakespeare, Balzac, Eminescu s.a.

    Ce trebuie sa fac eu ca sa ating acest vis? In primul rand trebuie sa scriu. Sa scriu bine si frumos. Degeaba scriu, daca nu scriu ceva deosebit. Cred ca cel mai mult trebuie sa scriu o poveste noua. Un stil nou. Sa scriu cat de cat asa cum nu s-a mai scris "niciodata". Insa va marturisesc ca este doar un vis si nu stiu daca pot atinge vreodata acest vis.

    Mie mult tare mi-a placut sa ating mana unei fete... Sa ma tin de mana cu ea. Prima atingere cu aceasta minunata fata a fost o taina, o atingere virgina. Nu am crezut ca pot pune atata pret pe atingere si pe tinutul de mana. Nici nu mai stiu daca m-am sarutat, pupat, iubit ... etc. Nici nu era vorba de asa ceva. Aceasta fata simteam ca are nevoie de afectiune, dar si de atingeri de taina. Nu atingeri patimase sau senzuale. Nu voiam nimic erotic, chiar daca atractia sexuala era profund ancorata in subconstient. Constiinta imi zicea ca asemenea fata (fetita) e totul pentru mine si ca prin atingere pot sa ating un vis. Ceva ideal. Nu pot zice ca atingerea aceasta a fost o minciuna, dar cat a fost... a fost ceva superb. Am atins un vis. O iubire de vis.

     Atingerea din pacate se poate transforma in violenta, cand atingerea este ceva brutal si bestial. Sunt unele persoane care ating atat de delicat oamenii, copii si obiectele din jur. Of, dar sunt si altfel de persoane (mai bine zic indivizi) care ating "cu palma", "cu pumnul", "cu parul" ... semenii din preajma lor. Atingerea cea mai urata este atingerea care ucide. Atingerea cu un cutit sau cu altceva care duce spre crima. Acea atingere este o atingere diabolica. Demonul care schimba inimi, nu atinge omul cu blandete, ci cu ura, rautate si ganduri nefiresti. Doar bunul Dumnezeu atinge omul cu pace si dragoste. Si uite cam asa atingerea devine o taina si suferim daca nu mai suntem atinsi de ceea ce am iubit candva cu lacrimi si dor.

      P.S. - Sa nu uitam ca femeia se atinge doar cu o floare! Dar cu o floare nu se face primavara, nu-i asa? ... ... ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu