Cine se vindeca? Cel ce se indoapa cu pastile sau cel care apeleaza la sedinte de psihoterapie? Medicamentele vindeca sau sunt doar niste droguri "legale" ? Farmacia a devenit cea mai prospera afacere din lume sau este chiar necesara? Avem o boala sau doar impresia ca ne este rau? Avem o stare proasta sau e o idee indusa ca suntem grav? Ne este rau sau ni se pare ca ne este rau?
Aceste intrebari si nu numai, sunt intalnite frecvent in mintea unui posibil pacient. Totusi, daca ajungi la spital si la urgente, tu ai speranta ca te vindeci, ca te faci bine. Exista un paradox: analizele ies bune si tie tot iti este rau. Gen: operatia a reusit, pacient mort! Deci, tot raul spre bine?
Se spune ca nu sunt boli nevindecabile, ci oameni bolnavi care nu vor sa se vindece. Oare totul tine de vointa in acest context?
Eu ma gandesc la problema mea: anxietate. Problema aceasta se vindeca prin vointa. Am si medicamente, dar mai mult as merge pe un tratament duhovnicesc si psihologic. Majoritatea oamenilor cand se imbolnavesc revin la credinta si striga la Dumnezeu. Dumnezeu este si Doctorul sufletului si al trupului. Mare binecuvantare sa te vindeci cu ajutorul lui Dumnezeu.
Nu contest valoarea medicinei si a pastilelor. Dar putem sa traim toata viata cu pastile? In orice tratament se mai fac si pauze, asa ca e firesc sa fim echilibrati si sa ne gandim ca mancarea e medicament si medicamentul sa ne fie mancarea.
Ce sa mancam? Fructe si legume? Nu, sa mancam tot ce ne face bine si tot ce gasim bogat in vitamine, minerale si proteine. Sa bem macar 2 l de lichide (de preferat apa) pe zi. Sa incercam sa traim si sa gandim sanatos. Sa nu facem excese si sa nu cadem in extreme.
Si ne vindecam? Doar Dumnezeu stie daca ne vindecam sau nu. Important este ca nu ne mai gandim la boala. Din pacate putem sa ne imbolnavim prin ganduri. Ganduri care ne fac rau si ne incarca negativ. Asa ca cel mai bine e sa ne videcam de ganduri si asa poate ne vindecam si de boala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu