miercuri, 23 iulie 2014

Femeia

Femeia e o taina. Taina ce naste taine. Taina ce naste omul, o taina zamislita din taina iubirii. Barbatul fara femeie (in afara de calugari, care sunt ingeri in trup) devine monstru. Femeia are rostul ei. Iubeste total. Se daruieste intru totul in iubire. Dar sa ne ferim de gelozia femeii si mai ales de orgoliul feminin. Nu este femeie sa nu fie orgolioasa. Prin orgoliu exagerat si gelozie nebuna se strica relatia dintre un el si o ea.

Femeia e o fiinta aleasa si frumoasa. Specific genului feminin este frumusetea, blandetea si farmecul. O femeie fara farmec uita sa fie femeie. Din pacate, in lumea de azi, femeiea se masculinizeaza si barbatul se feminizeaza. Imi cer iertare de supar pe cineva, dar femeia cu parul scurt (tuns baieteste), care fumeaza si bea mai mult decat barbatul... devine o femeie-caricatura. Astfel si barbatul care se epileaza... care isi taie (rade) parul de pe picioare. Nu stiu de ce, dar nu vad nimic bun in acest sens. Stiu ca tine de moda, insa moda e moda... moda nu e prostie.

Femeia aduce un plus in viata barbatului. Prin femeie si dragoste (dragoste agape ... nu doar dragoste eros...) barbatul gusta fericirea. Scopul unui cuplu ideal pe acest pamant (denumit o vale a plangerii) este sa dobandeasca fericirea. Daca vrem fericire in iubire... e superb sa avem o femeie credincioasa, seducatoare (nu prin forme trupesti) prin virtuti crestine. 

Femeia este o poezie. Femeia romanca este o poezie geniala. Sa pastram curata iubirea pentru femeia daruita noua de Dumnezeu si sa nu ne risipim in amor si amagire. Femeia nu e un obiect (precum scrie S. Freud in cartea Trei eseuri privind teoria sexualitatii) , femeia este un vis. Femeia nu este un obiect sexual... si nu se rezuma totul la sex in contextul femei, dragoste, prietenie...

Femeia este o raza de soare. Femeia aduce pace, liniste si alinare. Insa nu e bine sa ne imbatam cu apa rece. Orice femeie (inclusiv orice om) are defecte. Sa incercam sa corectam defectele prin iubire. Femeia iubeste extraordinar de mult... noi barbatii suntem mai reci... mai rationali, mai pragmatici... Femeia e un spirit nobil. Femeia cinstita e o floare de colt... dar este. Exista. Sa nu spunem ca nu mai avem femei cumsecade. Nici noi barbatii nu suntem cuminti. Nici noi nu suntem sanatosi... ... Poate la noi este problema, dar din obisnuinta dam vina pe femeie. Pacat, femeia va fi fost sa fie o prietena, o iubita, o colega, o sora, o mama, o bunica, o maica, o printesa, o regina... o taina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu