luni, 3 martie 2014

Ganduri si atitudini - Martie 2014 (din Jurnal)

* Evadez din lumea mea (lumea cartilor) prin muzica si dans. Simt ca fac un sacrilegiu. Un fel de profanare a tainei. Taina mea e lumea cartilor. Taina in care ma regasesc cu desavarsire. Cand lipsesc din aceasta lume minunata, pentru muzica si dans, revin ca si cum as fi fugit de acasa.

* Citesc Ioan Ianolide - Intoarcerea la Hristos. Constat cu durere ca ideologia marxist-leninista este ceva teribil de urat, si se gasesc diversi indivizi care regreta azi comunismul. Of, Doamne! Regim ateu si dictatorial. Nu exista libertate si adevar. Nu exista nimic normal in comunism, cum de au unii iluzia ca a fost "bine" in comunism? Poate interpretam gresit notiunea de bine. Ce bine sa fie intr-un regim ateu? S-a zis regim totalitar. Adica, totul e decis de imbecili si infractori. Astfel sunt conducatorii cumunismului. Comunistii sunt infectati cu virusul acesta imbecil, numit socialism. De fapt e materialism si ateism. Ideologia comunista, cladita pe ateism si alte aberatii materialiste, nu a adus nimic bun omenirii. Ramane o pata neagra a istoriei. O perioada de trista amintire. Lumea nu se schimba prin dementa, teroare si dictatura. Cei care se incumeta sa apere comunismul, sunt un fel de avocati ai diavolului. Degeaba se trudesc sa scoata ceva pozitiv din comunism. Acesti oameni care ridica in slavi regimul comunist, nu gandesc normal si realist. Parca sunt batuti in cap asa-zisi nostalgici ai comunismului. Nu au minte saracii. Cum sa deplangi un regim ateu? Cum sa aperi o ideologie care l-a ucis pe Mircea Vulcanescu? Cum sa spui ca marturisirile si cartile despre sfintii inchisorilor sunt fantezii si basme? Cum sa fii de acord cu aceste ineptii neocomuniste? Cum sa accepti blasfemii si injurii la adresa Lui Dumnezeu si la adresa poporului roman? Despre valorile neamului si oamenii nevinovati care au suferit in temnitele comuniste, nu se tace. Credinta si biruinta se marturiseste. De ce se minimalizeaza mistica si de ce vorbim in bascalie de misticism? Credinta ia tinut in viata pe martirii din Aiud, Pitesti, Gherla, Jilava, Galati, Targu-Ocna etc. Si la Canal a fost dezastru. Sunt mai multe locuri unde s-au ucis oameni de mare calitate. Asta era "legea" in comunism. Nu erai cu ei, adio, erai lichidat, bagat in "reeducare" si tot asa. Noua astazi ne pare o poveste sau un film tragic. Din pacate, asta a fost realitatea. Adeptii regimului ateu s-au transformat in calai, in demoni, in tortionari si au facut fapte de nedescris. Reeducarea din Pitesti (fenomenul Pitesti) a fost un iad. E adevarat, au fost si multi tradatori. Da, e adevarat, comunistii si slujitorii regimului, au trait bine. Doar ei au trait bine. Restul populatiei traia in bezna si saracie. Daca era bine pentru toata lumea nu mai exista Revolutia din Decembrie 1989. Asa ca e firesc sa spunem adevarul: comunismul a fost un experiment nihilist si paranoic.

* Adevarul. Tare bine si frumos ar fi sa fie sa aflam adevarul si sa spunem adevarul. Ma infioara ideea ca astazi (ca si ieri) "adevarul in Romania umbla cu capul spart". Vorbim in soapta. Ne este frica. De ce ne este frica? De cine ne este frica mai exact?

(02-03-2014)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu