duminică, 5 martie 2017

Dragostea înseamnă fericire

   Dragostea în DEX înseamnă: sentiment de afecţiune pentru cineva sau ceva, sentiment de afecţiune faţă de o persoană, iubire, amor... O ,,definiţie" săracă din punct de vedere sentimental. Dragostea de fapt este o taină. Dragostea înseamnă fericire. Taina iubirii ne face fericiţi şi împliniţi. Din păcate în epoca postmodernistă dragostea înseamnă doar sex... şi această sexualizare a dragostei a ajuns într-un mod extrem şi exagerat.

    Suntem într-o relaţie de dragoste sau de iubire. Nu e nevoie sa vorbim de ceva intim în acest context. Dacă este ceva intim e bine să rămână intim. De ce totuşi relaţiile de dragoste bazate doar pe sex  nu rezistă? Nu rezistă pentru că dragostea nu e pornografie, fiziologie, psihologie, chimie sau filosofie. Dragostea este o stare de fericire. Relaţiile toxice nu au nicio legătură cu dragostea. Persoanele care nu renunţă într-o relaţie toxică se amăgesc, le este frică de despărţire şi de singurătate. Dragostea adevărată nu se prezintă în acest sens. Dragostea adevărată este o binecuvântare, un dar ceresc. 

    Trăim o poveste de dragoste? E firesc să afirmăm dragostea prin iubire şi fericire. Cred cu toată fiinţa în dragoste şi cred că dragostea înseamnă mântuire. Nu există dragoste falsă acolo unde există un suflet deschis, sinceritate, înţelegere şi respect.

    Iubeşti? Nu uita că iubirea este divină. Iubirea este o comoară din cer. Rădăcinile iubirii sunt multe, dar cele mai frumoase rădăcini sunt: bunătatea şi iertarea. O inimă bună şi un suflet bun niciodată nu se joacă în contextul iubirii. Dar de ce există suferinţă în iubire? Există suferinţă doar acolo unde nu există Dumnezeu. Ancora iubrii este Dumnezeu. A iubi înseamnă a fi fericit.

    Te iubesc iubire! Te iubesc fericire! Te ador... iubire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu