duminică, 17 ianuarie 2016

Omul politic

      Omul politic este o specie (ca sa nu zicem un specimen!) de om aparte. El face legi, dar traieste in faradelegi. El face politica, dar nu politica pentru societate, ci politica pentru interesele personale. Vrea multe voturi, dar nu respecta oamenii care-l voteaza, manipulandu-i din patru in patru ani, ca pe o masa de votangii saraci si fara constiinta.

      Omul politic se recunoaste prin demagogie, coruptie, orgoliu, aroganta si egoism.

      Omul politic de azi, se crede un mic dumnezeu si vrea ca toata lumea sa-l aplaude ca pe un model sau ca pe un punct de reper. Din pacate, nu mai e timp sa ne batem joc de noi. Omul politic de azi e un om fals si smecher. Nu are cuvant, onoare si nici moralitate. Omul politic de azi a devenit o vedeta si nimic mai mult. Un fel de papagal vorbitor. Omul politic este un individ care nu accepta sa fie contrazis.

      Bine, bine, dar unde sunt exceptiile? Nu sunt absurd. Normal ca exista exceptii. Dar ce ne facem ca printre 400-500 de parlamentari (sau oameni politici) sunt vreo 50-100 de oameni seriosi si restul sunt caricaturi? Se zice ca omul serios nu are ce cauta in politica. Nu rezista. Atunci de ce se mai face politica? E clar ca politica de azi este o afacere si cand vrei sa te angajezi undeva trebuie sa apelezi la politica. Aproape totul astazi depinde de politica.

     Dan Puric spune, ca schimbarea nu vine prin politica, caci nu avem cu cine. Schimbarea vine prin noi insine. Fiecare om se schimba in felul sau. Nu putem sa ne mintim singuri. Partidul nu este o solutie. Pe la toate partidele avem politicieni care au probleme cu DNA-ul. Au trecut 26 de ani de democratie si mesajul basist "sa traiti bine!" a ajuns o utopie, o gluma, o manea...

     Au incercat atatea formule. PSD (sprijinit in umbra de PDL), PDL singur, PSD-PNL adica USL, acum PNL-PDL... etc. Au fost cam toti la guvernare, nu stiu daca aceste partide pot face minuni. De ce? Pentru ca omul politic este prin natura lui un om vulnerabil si superficial. Se merge pe conjunctura si pe compromisuri. Aceasta e politica din Romania. Nu prea exista demnitate in politica de azi. Vrea unul tanar si curat (cinstit si cu suflet de om adevarat) sa se afirme. Nu prea are sanse de aia batrani si parsivi. 

    Sunt atatia primari, presedinti de Consilii Judetene, presedinti de partide, deputati si senatori... care stau pe o functie de zeci de ani si tot mai vor mandate. Asta e schimbarea politicii in Romania? Asa se face schimbare, prim baietii destepti care tin de functii ca de viata lor?

    Petre Tutea, spunea ca un om politic adevarat trebuie sa se impuna. Nu stiu prin ce se impun oamenii politici de astazi. Sunt tare curios cu ce promisiuni (vorbe...) mai vin si anul acesta. Caci este an electoral... 

     In final, le dorim distinsilor politicieni - SANATATE!, caci boala vine cu timpul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu