luni, 12 ianuarie 2015

BUGETUL


    Bugetul este un fenomen complex... Fara buget nu poate exista nicio societate, nicio institutie si niciun individ uman. Bugetul este totul.

    Bugetul este un fel de dumnezeu materialist si economist. Bugetul nu mantuieste, bugetul ne omoara. Bugetul intra in criza... Bugetul si iar bugetul.

    Se pare ca la noi in tara (tara aceasta trista, dar plina de umor - dupa cum spunea G. Bacovia) , bugetul - acest fenomen complex - , a devenit o obsesie, o problema fundamentala, o nebunie...

    Cand vor sa faca ceva distinsii politicieni (a face politica socialista, sau a face ceva gen "aflarea-n treaba", a te face ca faci...) spun (cu parere de rau) ca nu avem buget.

   Mass-media (cea care influenteaza lumea , omul si viata numai intr-un mod negativ) preia chestiunea si o da drept stire: SENZATIONAL ! NU AVEM BUGET!

    Pai de ce nu avem buget? Din ce lume provine acest buget? De ce la noi este mereu un buget sarac? ... ... ... De ce bugetul nu e trecut la index , la etc. sau la s.a.m.d. ?

    Oare asa sa fie, totul depinde de buget? Nu mai exista nimic altceva in afara de buget, adica bani? Si dragostea consta tot in contextul - buget si bani? Banii nu inseamna nimic daca nu sunt folositi cu un scop precis si daca nu sunt distribuiti corect. Sunt niste bani falsi, acei bani aruncati in vant, pe proiecte fanteziste si pe majorari de salarii la niste tipi/e care nu fac mare lucru, dar cersesc un salariu (buget) mare. In fine...

    Sa presupunem ca avem buget. Ce putem face ca toata lumea sa traiasca mai decent? Facem un fel de "fara numar" cu acel buget? Luam din buget sau luam de la lume sa creasca bugetul?

    De fapt si de drept nu exista niciun buget. E o fictiune. E o minciuna. Nu luam de la bogati sa dam la saraci. Luam de la saraci si dam... Nu se stie unde dam fiindca bugetul este tot timpul mic. Lumea nu plateste ce-i de platit la stat ca sa creasca acest buget. Ne prostim reciproc. Ba cu bugetul, ba cu taxele si impozitele. Unii se fac ca le platesc, altii se pefac ca este un buget... 

    Cum am zis, nu exista buget, exista o suma de bani provenita din diverse servicii, din darile catre stat, iar bugetul e o scuza a celor care nu fac nimic pentru societate, dar vor sa li se cuvina totul, inclusiv bugetul. Cum se poate asemenea grozavie?

    Daca nu avem buget nu se supara nimeni, fiindca statul e seful, nu? Ce zic eu sef! Statul e o entitate. Un fel de zeu absolut. Statul e la putere.

    Stai asa un pic, si bugetul atunci ce boala mai e? Bugetul e un stat mai mic. Bugetul e un baiat destept, el traieste singur si in caz de moarte trage dupa el tot sistemul (corupt de cele mai multe ori).

    In concluzie: bugetul, statul si sistemul ... fac legea! Unde-i lege nu-i tocmeala! Deci, ne-am lamurit cu bugetul, nu exista buget, exista bugetari...

    MORALA: Cine e destept si fura are tot ce vrea (si buget, si...) / cine-i prost si nu fura , are tot asa... are buget din carti... sau nu are buget, are nevoie iar nevoia te invata. Tot raul (pardon!) bugetul spre bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu