luni, 15 decembrie 2014

Lumea cartilor

    Oamenii de azi isi cumpara masini straine, haine scumpe, telefoane mobile de ultima generatie, laptop-uri si alte obiecte de lux. La mall se mananca bine (de preferat fast-food) si se cheltuiesc cateva sute de lei. Nimic anormal intr-o societate postmodernista si super civilizata.

     Niste oameni nebuni , in toata goana asta dupa aur, cumpara carti. Sa fie sau sa nu fie un paradox? Problema e alta. Nu are rost sa ne ferim a spune lucrurilor pe nume si a vorbi pe sleau. E foarte adevarat, oamenii care cumpara si citesc carti, sunt considerati nebuni.

      Cine stie, poate chiar este o nebunie sa citesti astazi si sa cumperi carti, nu-i asa? Sau... ce folos sa citim carti? De ce sunt acesti oameni nebuni ancorati in lumea cartilor? Ce au cartile in plus? Ce valoare au cartile?

    Cartile au viata, au suflet, au o viziune geniala, o constiinta aparte si o credinta nemuritoare. Cartile au un ideal frumos. Cartile te fac sa gandesti cu adevarat. Cartile iti deschid un orizont vast. Cartile aduc bucurie, tristete si lacrimi. Cartile te ajuta sa calatoresti peste tot. Cartile au un sens si univers virgin. Cartile sunt ca o lume, o lume in care exista doar o poarta de intrare. O lume fermecata si fascinanta. O lume minunata: lumea cartilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu