miercuri, 10 decembrie 2014

Cel mai frumos cadou de Craciun

   
   
   Cel mai frumos cadou de Craciun este dragostea. Dragostea de a darui si de a face un copil sa zambeasca. Acel copil cu ghetele rupte si cu haine ponosite. Acel copil care nu are nicio vina ca s-a nascut sarac si acel copil care stie ca saracia nu este o virtute sau o mizerie, ci o cruce pe care unii o poarta cu demnitate.

     Important nu e ceea ce daruim de Craciun. Important este cum daruim. Bine e sa daruim din inima si din suflet. Nu avem ce sa daruim? Nu-i nicio problema, sa daruim o fapta buna, un zambet, o vorba buna, un colind...

     Degeaba donam prin SMS - 2 euro, daca noi nu avem nicio deschidere catre persoana caruia daruim. Degeaba dam un SMS de Sarbatori si de Craciun cu "Sarbatori fericite" (iar noi suntem tristi) cu "La multi ani!", daca noi nu traim ceea ce scriem. O felicitare, o urare se face din inima si cu dragoste. Dragostea este argumentul principal in acest context al daruirii si astfel ajungem la ceea ce a spus Nicolae Steinhardt prin "daruind vei dobandi".

      Daruiesti dragoste si primesti cel mai frumos zambet. Daruiesti o inima calda si primesti un suflet smerit si bland. Totul e sa daruiesti cu bucurie. A darui inseamna a face un om fericit. Iar a fi fericit inseamna a avea dragoste, fiindca dragostea este darul cel mai de pret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu