vineri, 30 mai 2014

Antena 3, a treia PROSTIE din Romania



Antena 3, a treia PROSTIE  din Romania

   Prima prostie este PSD. A doua prostie: manelele. A treia mare prostie din societatea romaneasca, este Antena 3.

Antena 3 si manipularea

   Antena 3 nu intelege un lucru simplu: mai sunt si oameni care gandesc in Romania. Nu toata lumea este redusa mintal, imbecila, dementa, handicapata... (daca e sa vorbim in termeni folositi de mass-media si in acest context, de Antena 3). Nu toata lumea preia informatiile pesediste (pro-PSD si anti-Base) de la Antena 3. Nu toti oamenii se lasa manipulati si prostiti de Antena 3 sau de RTV (care tinde sa fie aceeasi Marie ... cu alta palarie).

   Sunt curios daca marii intelectuali (basisti in viziunea Antenei 3) ai Romaniei (sa spunem Ana Blandiana, Alex Stefanescu, Dan C. Mihailescu, Daniel Cristea-Enache, Dan Puric, Sorin Lavric, Radu Paraschivescu, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici, Dan Lungu s.a.) sunt de acord cu Antena 3. Sunt curios daca istoricul si prof. Neagu Djuvara, maestrul Radu Beligan, maestrul Gh. Zamfir, maestrul Grigore Lese, Acad. Prof. Dr. Constantin Balaceanu Stolnici ... s.a. , acorda credit postului Antena 3. Nu prea vad sa fie de acord cu viziunea (agresiva, nihilista...) si mentalitatea antenista, acesti minunati oameni de cultura. Alex Stefanescu sunt sigur ca nu are incredere in Antena 3, in ce face Antena 3... in pseudojurnalismul afiliat (nu CNN, precum pretinde Antena 3) PSD. Maestrul Alex Stefanescu, prefera sa fie vizibil pe Facebook si sa apara la Nasul tv, la B1 tv... La Antena 3 e clar ca te duci sa faci "politica" pesedista. E un canal tv politic. Un trust media care lucreaza doar cu profesionisti si specialisti. Profesionisti in prostire, mizerie si denigrare ... si specialisti in manipulare.






Antena 3 si baietii destepti

   Nici nu are rost sa zic ca e un trust media condus de Dan Voiculescu (fondator PC, daca e sa acceptam aceasta ironie absurda) si administrat de Mihai Gadea, Mircea Badea, Ciuvica... candva si Victor Ciutacu... si alte personaje anti-basiste. Va dati seama ce calitate si valoare au acesti super jurnalisti (formatori de opinie) injurand de dimineata pana seara pe capitanul Traian Basescu. Singura lor treaba (e clar ca se practica aflarea-n treaba si datul cu parerea - in contextul Antena 3) e discursul anti Base. 

    Aceasta preocupare de a distruge un om (care vrem nu vrem ... e presedintele Romaniei) se vrea a fi un soi de eroism si o pagina de istorie. Ce naiba, cum sa fie doar Andreea Esca (Protv) in cartea de istorie??? Antena 3 face istorie... face istoria prostiei... nu-i asa!!!??? In fine, constat ca distinsii domni jurnalisti (nu toti cei de la Antena 3 sunt ciudati - caricaturi si specimene ; au si ei oameni seriosi... cateva prezentatoare de bun-simt ... nu generalizam) sunt interesati de bani, nu de adevar. Banii si minciuna sunt in prim-plan. Adevarul e o enigma, o ispita ortodoxa. Cei de la Antena 3 (repet, nu toti gramada) se feresc de adevar, constiinta si demnitate, nu cumva sa fie banuiti ca s-au convertit la Ortodoxie. In mintea lor Ortodoxia este retrograda, fundamentalista, mitologie, business (afacere), indoctrinare... Nimic nu este normal in afara de Antena 3. Ideea ca doar la Antena 3 exista normalitate, este indusa de baietii destepti care lucreaza acolo. Romania lor este paralela fata de Romania adevarata, dar nu conteaza acest aspect. Nu conteaza Romania, conteaza doar Antena 3. "Nimic fara... Antena 3", nu???


Antena 3 si Romania tv

   Antena 3 ne prezinta o alta Romanie. O Romanie tv. Asa se vede Romania prin obiectivul camerelor video ale Antenei 3. Si nu doar Antena 3 are aceasta imagine despre Romania. Protv (gandeste liber!), Antena 1, Kanal D, RTV, Prima tv etc. (mai toate canalele comerciale) ne arata de ce este Romania altfel.

   Pai numai in Romania (zic ei) se poate sa scuipe (aceasta chestiune inseamna "libertate de exprimare") un biet om pe dl. Presedinte si sa fie facut erou (de Antena 3). Trecem peste faptul ca se contrazic singuri. Pacat ca lipseste din peisaj - Dan Diaconescu cu OTV. In fine, altceva vreau sa scot in evidenta in acest articol.

    Cum accepta fanii (telespectatorii) acestor canale tv, ca de 1 Dec., de Craciun si in alte zile de Mare Sarbatoare, sa se prezinte o Romanie superba, olimpici nationali si internationali, romani frumosi din afara, valori, sportivi-campioni mondiali... etc. etc. , iar dupa perioada in roz, Romania la tv este caracterizata prin: stiri horror, vedete, divorturi, scandaluri mondene, violuri, accidente, apocalipsa alba, potopul lu' Mos Craciun, pornografie fara de numar, subiecte politice in exces (forme fara fond), Acces direct, Ochii din umbra, Pe banii parintilor, Asta-i Romania!, Romania, te iubesc!, Romanii au talent, Mireasa pentru fiul meu, Te vreau langa mine (emisiune cu iz matrimonial), Un show pacatos... ???

   Cum poti sa treci de la Romania profunda la Romania efemera? Cum poti sa inviti pe maestrul Dan Puric... si apoi sa faci rating cu Adrian Copilul Minune, Oana Zavoranu, Adriana Bahmuteanu, C. V. Tudor...???

   Mie personal mi se pare ceva deplasat sa arati Romania intr-o lumina pozitiva (prin Simona Halep sa zicem) 5 minute si apoi 20 de ore sa zici ca poporul roman e: analfabet, betiv, curvar, needucat, nesimtit, necivilizat... etc. etc. etc.    Dar cine amplifica acest "rau" si aceasta "imagine negativa"? Nu cumva mass-media face rau prin faptul ca nu informeaza corect si nu da macar 50% stiri pozitive? Nu cumva mass-media greseste cand prezinta la lume "prea multa violenta in scoli", "prea multa agresivitate pe strada"... ? De limbaj nici nu mai e cazul sa vorbim. La tv (in mass-media, ca sa avel un orizont mai larg) se vorbeste la un nivel de tzatze, tzoape, pitzipoance si cocalari (termeni preluati tot din industria media). Fara tv (si fara mass-media) lumea nu stia ca totul este SENZATIONAL, EXCLUSIV, EFECTIV, SOC, BREAKING NEWS, SHOW...

    Romania adevarata, nu e Romania de la tv. La tv se arata (ca intr-un film, la orice film ... e viziunea regizorului... efectele speciale... talentul actorilor... scenografia... coloana sonora... ESTETICA si TEHNICA) diverse imagini. Un caine strivit (mort) pe sosea... Un cadavru gasit intr-o fantana din Campia Baraganului... Un copil mic sfasiat de cainii maidanezi... O adolescenta fugita la Manastire... O Elodia... Fata lui ACM plecata de acasa (Happy Hour - Catalin Maruta) ... Adriana Bahmuteanu divorteaza a 5-a oara... Bianca Dragusanu s-a basit... Victor Ponta s-a dat cu barca pe valuri... USL traieste! ...

   Astfel de aberatii ne prezinta mass-media a fi normalitate. Stiri de interes general. Antena 3 sparge topul fiindca de cativa ani de zile are un singur mesaj: JOS BASESCU! Acum face campanie PSD pe fata. Cauta sa darame PNL-ul. Ucide mediatic pe Crin Antonescu, pe Andrei Plesu... pe oricine le sta in cale. Antena 3 are un singur scop: SA-L TERMINE PE TRAIAN BASESCU. Asa se face jurnalism in conceptia lor. Degeaba cauti sa-i lamuresti. Nu faci decat sa intri in polemici pentru nimic. Jocul lor e demonic. Ma refer srtrict la ura demonica fata de omul frumos, de omul lui Dumnezeu.    Antena 3 darama Catedrale si face Spitale. Antena 3 da locuri de munca si mareste pensiile si salariile (ca idee, ca ipoteza...). Antena 3 guverneaza Romania. Antena 3 minte si se minte. Il elogiaza pe Regele Mihai (cand e momentul ... si mai toti tiriplicii invitati la Antena 3 sa vb. anti-Base se dau "monarhisti") , dar il pupa-n fund pe tovarasul Ion Iliescu. Vorbeste de "regimul Basescu" , dar nu vede dictatura savarsita in studiourile lor invitand 1 liberal sau un pedelist si 4-5 contra. Nu vede Antena 3 ca moderatoarea vorbeste mai mult ca toti in emisiune. Nu vrea sa vada REALITATEA, ADEVARUL ADEVARAT si ROMANIA BUNULUI-SIMT. Antena 3 face politica lui Dan Voiculescu... si a PSD-ului (partid neocomunist) , dar are tupeu sa judece pe Varujan Vosganian (ca vai domle ... ce tragedie ... e anchetat ... si inca e tinut in partid), pe X si Y... Antena 3 ori face politica, ori face jurnalism? De ce cauta sa prosteasca in nestire poporul (mai corect spus populatia, votangii PSD) roman? Se zice ca presa e a patra putere in stat. Antena 3 e a treia PROSTIE  din Romania. PUNCT.

Antena 3 - iluzii pierdute

   Antena 3 s-a luptat cu Base si tot Base a castigat. Cate si mai cate magarii nu au facut. Cate prostii nu au inventat. Nu stiu cum poti sa te dai virgin... vulgar fiind, si sa ai iluzia ca slujesti dreptatea si adevarul? Daca promovezi asemenea imagini obscene despre Romania (in orice tara exista si lucruri bune si lucruri rele) poti pretinde ca prezinti realitatea, ca Asta-i Romania (Kanal D) ? Protv spune Romania, te iubesc! si arata ceva negativ din Romania. Ce fel de iubire este aceasta? Tu ca om daca ai un copil handicapat, Doamne fereste! , si 3 sanatosi. Ce faci? Il prezinti la lume pe cel cu probleme? Nu vreau sa zic ca Antena 3 are o gandire si o mentalitate handicapata (fiindca as intra in jocul lor pervers). Antena 3 avea candva invitat pe Octavian Paler, acum o are pe doamna Monica Tatoiu, pe Mugur Ciuvica si alte personaje interesante si simpatice in desene animate, dar nu ca formatori de opinii la tv.

   Un psiholog si un psihiatru serios, ar spune ca acesti tipi care apar foarte des la tv - sufera de bagare in seama. Sunt niste frustrati. Niste "indivizi" preocupati prea mult de sine. Obsedati de propria lor imagine. Vor sa apara la tv crezand ca au ceva se spus. Cum sa ai ceva de spus daca tu esti zilnic pe micul ecran si te plimbi de la o televiziune la alta? Cum sa ai ceva de spus cand tu comentezi despre orice? Pentru mine pare dubios, cum de se pricepe X la toate? Antena 3 isi da seama de penibilul situatiei, dar fiind prinsa in iluzii pierdute ... trancaneste in continuu acelasi discurs (agasant, plictisitor...) : JOS BASESCU! Prin acest discurs va scoate Antena 3, Romania din criza. Sa nu uitam sa-i multumim!



2 comentarii:

  1. OTV inca emite pe frecventa Romania TV pe la miezul noptii. de altfel, RTV a preluat majoritatea publicului OTV ceea ce e o buna strategie politica pt ei. sunt inca destui frustrati, asistati social, redusi mintal, dependenti de mesajele lui Dan Diaconescu care manipuleaza eficient (nu e nici greu, cu asa specimene) o parte a populatiei si va dirija voturi catre PSD. din acest pdv, apreciez drept mai neprofesional modul Romania TV de a face ''jurnalism'' echidistant.

    RăspundețiȘtergere
  2. in privinta Antena 3, mai sunt cateva emisiuni ok sau realizatori ok. problema consta ca tristul Intact in ansamblu cu print si online (A1, A3, Jurnalul) a fost folosit si pt a santaja dpdv comercial fosti parteneri. vad ca nu se mai vorbeste despre asta, ci doar de preluarea ICA la un pret de nimic. Plus ca, ei au jucat cu toata lumea, au fost cu PSD in 2004 cand PUR l-a parasit la Grivco pt Base, a fost cu PNL in 2012 si l-a parasit pt a reveni la PSD. Acum A3 joaca rolul celui nedreptatit, pozitionandu-se ca VICTIMA, stiind ca asta da bine (inca) in optiunile politice ale unor romani. Ce nu spun ei, este ca vor ramane in acelasi sediu, nu ii da nimeni afara, doar vor ajunge chiriasi, platind chiria cuvenita pt acel spatiu. Nu le ia nimeni emisia, camerele, studiourile. E o vrajeala ieftina, de prost gust, sfidatoare pt cei care nu avem 1 neuron siderat si neinformat. Foarte curand, se pot reorienta, parasindu-l pe Ponta, ceea e si estimez ca se va petrece in cateva luni. Pentru ca, hai sa recunoastem, gasca care il sustine pe Ponta din jurul Romania TV, se bucura fantastic de lovitura data trustului Intact. Sebastian Ghita, parlamentar PSD si finantator RTV, dupa ce a luat o multime de jurnalisti/realizatori de la A3, poate sa mai ia cativa spre a subtia concurentul din aceeasi pozitionare politica (pro PSD), devenind principala trompeta a stangii in campania electorala. este si pe piata TV de nisa - stiri - o concurenta acerba. Dintre toate, singura care merita urmarita, pt un echilibru cat de cat, este Realitatea TV si chiar postul public TVR in dese ocazii.

    RăspundețiȘtergere