miercuri, 2 iulie 2014

Trantorii


   Trantorii, nu sunt doar niste insecte din familia albinelor. Trantorii sunt niste indivizi care stau degeaba si primesc bani. Uneori se numesc bugetari  sau lucratori la 416, cei cu ajutor social. In mare parte se numesc trantori, care se ocupa cu aflarea-n treaba, datul cu parerea si in special cu statul degeaba.

   Trantorii se regasesc adesea in parlament, in primarii, in scoli, in spitale, in armata sau in alta parte. Se merge pe ideea: noi ne facem ca muncim, voi va prefaceti ca ne platiti.

   Trantorii au devenit o categorie sociala aparte. Nu fac aproape nimic, dar nici nu sunt multumiti cu un salariu de cel putin 1 000 RON pe luna. Trantorii vor bani multi, dar sa stea degeaba. Munca lor preferata este lenea. Totusi, sa avem grija, trantorii sunt specialisti la toate. Mai ales la fotbal si politica.

   Trantorii nu o sa dispara niciodata din societatea romaneasca fiindca sistemul la noi este defect. Majoritatea politicienilor sunt corupti, dar se dau cei mai destepti din univers (ipocrizie si demagogie crasa). Mass-media (in mare parte) s-a axat pe manipulare si dezinformare. Familia e dezbinata. Scoala este cum este. Biserica e denigrata si contestata. Si tot asa.

    Trantorii fac legea cum vor. Nu mor de foame. Stiu sa se descurce. Si-au dat seama ca in Romania daca nu te adaptezi normelor de viata si de gandire (politic corect) marca UE, nu supravietuiesti. Trantorii si la munca si acasa stau pe Facebook si se cred mari personalitati. Banoasa si frumoasa meserie trandavia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu