sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Zece pentru România

1. DEMNITATE

DEMNITATE că-i mai bună decât toate... Fii demn! cu maestrul Dan Puric ... Fii demn! iubite popor român, că astfel știm Cine suntem cu adevărat ! Prin Demnitatea mărturisiriiOmul frumos va renaște întru A TREIA FORȚĂ - ROMÂNIA PROFUNDĂ.

2. CONȘTIINȚA

CONȘTIINȚA poporului român e Biserica Ortodoxă în primul rând, astfel a dăinuit în istorie, prin credință și frică de Dumnezeu, aidoma Sf. Voievod Ștefan cel Mare. Conștiința în contextul actual, tulbure din punct de vedere socio-politic, trebuie să se îndrepte către Biserică, către Maica neamului românesc, fiindcă doar Dumnezeu ne scoate din criză... criza morală, spirituală și economică. Petre Țuțea ne spune clar că în Biserică afli că exiști ... Întoarcerea la Hristos ține tot de conștiință - glasul lui Dumnezeu în om. Poporul român, fără Hristos, fără demnitate și fără conștiință ortodoxă nu-și va afla izbăvirea și adevărul.

3. ADEVĂRUL

ADEVĂRUL ... pentru poporul român și pentru România, este un tărâm interzis. Avem atâtea enigme, dileme și mistere: despre istorie, despre Revoluția din Dec. 1989, despre toate și despre tot. De ce se minte în România? Cine vrea să ascundă ADEVĂRUL ? De ce mass-media (știm noi care parte din mass-media, în special mass-media comercială) joacă un rol important în tergiversarea adevărului? De ce mass-media manipulează cu nerușinare? ... Politkia ne minte ... mass-media ne minte ... Unde mai găsim adevărul în această lume plină de desfrâu, demagogie și corupție? Adevărul ne va face liberi ...Care adevăr dacă în lume nu există adevăr? Adevărul-Persoană oameni buni. Adevărul-Hristos, adevărul care ne mântuiește. Hristos - calea, adevărul și viața. Odată ce ne raportam la Hristos - Adevărul există fără probleme. Adevărul lumii e banul... Lumea se raportează la bani ca la dumnezeu. Adevărul nu se caută în bani, ci în demnitate, conștiință și omenie.

4. OMENIA 

OMENIA salvează România! Caracteristica poporului român e bunătatea, omenia ... nu hoția, lenevia, beția, prostia, manelăria, bășcălia, invidia, dușmănia ... Românul adevărat e inimos, are cuviință și e ospitalier... dar înainte de toate nu pleacă la drum fără o cruce și Doamne ajută. Deci, România înseamnă: omenie, martiri, sfinți și Mănăstiri...

5. MARTIRI

Cuvântul MARTIRI în conștiința poporului român, ar trebui să fie precum cuvântul mama, dor sau jale. Mircea Vulcănescu, prin testamentul - SĂ NU NE RĂZBUNAȚI! , a scris cu sânge TAINA și JERFTA poporului român. Valeriu Gafencu - Sfântul închisorilor, Ioan Ianolide, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Pr. Calciu, Pr. Justin Pârvu, Pr. Arsenie Papacioc, Nicolae Steinhardt, Petre Țuțea și toți cei care au suferit în temnițile comuniste, sunt REPERE și MODELE de oameni frumoși, oameni cu demnitate, oameni ce au mărturisit cu viața, având curaj să spună ADEVĂRUL și NUMAI ADEVĂRUL. Martirii neamului românesc nu au făcut niciun compromis, nu s-au făcut frate cu dacul ca să treacă puntea, nu au fost oportuniști și n-au căutat nicio conjunctură politică. Martirii au avut credință, nădejde, smerenie și răbdare. Nu s-au impus prin ideologii extremiste, prin dictatură și violență, ei s-au impus prin dragoste și adevăr. Mulți îi cataloghează drept nebuni , dar acești nebuni (precum cei din Munții Făgărași, care au ținut vie rezistența anticomunistă) au păstrat aprinsă flacăra deminității și au rămas în istorie. Ce îi ținea în viață? Rugăciunea lui Iisus. Credința întru nădejde și dragoste, cultura ... cultura duhului, poezia, pocăința și spovedania. Fără Hristos Domnul, fără Sf. Împărtășanie, nu se putea rezista în acele condiții greu de descris. Martirii au biruit prin Hristos. Biruința și esența poporului român sunt martirii. Să nu ignorăm această comoară de mare preț!

6. GÂNDIREA

Când spun GÂNDIREA nu mă refer la curentul literar denumit - gândirismul , promovat de Nichifor Crainic. GÂNDIREA aici , doresc să fie un îndemn la GÂNDIRE. Nae Ionescu punea accent pe acest aspect și spunea că e imposibil să gândească toată lumea, toți oamenii în același timp. Mare lucru dacă ar gândi omul contemporan. Să gândească un pic mai mult. Să gândească cu mintea lui. ... Să gândească! Gândirea e dată de la Dumnezeu, păcat că nu o folosim pentru o Românie mai demnă și mai curată.

7. MĂRTURISIREA

MĂRTURISIREA adevărului, mărturisirea despre valorile neamului și despre Biserica Ortodoxă, blamată de mass-media (din invidie că Biserica e prima la încredere ... iar mass-media cică e a patra putere în stat ...) care nu se satură să denigreze și să arunce cu noroi în conștiința poporului român. Nimic nu scapă mânjit de mass-media, nici măcar România. În ciuda tuturor, noi să mărturisim - avem o țară frumoasă ca un cântec ! Mărturisirea ține de demnitate, gândire și adevăr. Să numin lucrurile corect! Mărturisirea înseamnă - PE AICI NU SE TRECE!

8. ATITUDINI 

ATITUDINI, ATITUDINI, ATITUDINI... Nu are rost să adaug nimic în plus, cuvântul ATITUDINI e de ajuns.

9. LECTURA

LECTURA cărților bune ne ține în viață ... cărțile te țin treaz ... cărțile au făcut oameni. Fără cărți suntem morți! Fără cărți suntem învinși ... Fără cărți în România e ca iarna fără zăpadă. LECTURA... Să nu uităm de cărți! LECTURA ajută foarte mult. Spor la citit!

10. UNIREA

UNIREA e singura care ne dă speranța că se poate. Fără unire România nu se va schimba niciodată. Dezbinarea nu ajută la nimic. Dezbinați nu facem decât să fim o știre la tv. Prin unire reușim ... Demnitate, conștiință, adevăr, omenie, martiri, gândire, mărturisire, atitudini, lectură și UNIRE.

PS - ZECE PENTRU ROMÂNIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu