marți, 12 noiembrie 2013

Pro(s)tv "gândește liber" ?

Iertare pentru acest articol. Am scris în caiete și agende despre manipularea și mentalitatea ProTV și mass-media jegoasă. Aici am vrut să "tac" despre aceste subiecte tabu, cool... și să încerc mai mult a scrie literatură. Iertare, nu mă pot abține de la ATITUDINI. Sper să mă exprim elegant și nu foarte ironic. Nu mai vreau să fiu agresiv în ceea ce scriu. Cu toate că nu renunț la unele atitudini față de mass-media, am șters după blog unele articole. Să vedem de ce am ales să intervin la o știre marca ProTV sau prost tv. În jurnal, în ceea ce scriu prin caiete nu mă dezic de afirmații crazy față de anumite canale tv.

Sunt indigant că ProTV atacă mârșav siteul și Asociația Ortodoxia Tinerilor. Ceea ce m-a deranjat la știrea ProTV găsiți aici http://ortodoxiatinerilor.ro/mass-media-sub-lupa-adevarului/19643-protv-manipuleaza-dezinformeaza-stiri-neprofesioniste . Am atașat acest link ca să fie ok. Problema e alta, mă gândesc la dl. Virgiliu Gheorghe, domnia sa nu este blamat și atacat de mass-media?! Posibil să fie căci a scris 2 cărți anti-tv și una anti-pornografie. A zis adevărul despre industria tv. Deranjează. E clar că nu e bine să spunem lucrurilor pe nume ci trebuie să gândim liber (în stil protv) și să fim spălați pe creier. Nu sunt agresiv dar dacă e să mă ia nervul critic nu e greșit să spun că ProTV e un canal nihilist. Ce să ceri la un canal tv de acest gen?! Recunosc, sunt anti-ProTV și anti-PSD. Sunt două viziuni handicapate care caută să facă din nihilism și neocomunism un fel de normalitate.

Obs. cu tristețe cât de urât atacă ProTV fiind deranjat de o viziune ortodoxă. Dar ce e ok, Happy Hour? Știrile de la ora 17.00 ? Master Chef, Las Fierbinți, Românii au talent??? Numai ce e show și ce e pro e ok? Dan Puric afirmă public (în conferințele sale) că ProTV e un canal tv handicapat. Dacă și maestrul Dan Puric îi recunoaște valoarea e super ok... În afară de Dan C. Mihăilescu cu Omul care aduce cartea , pe ce pune accent ProTV?

O fi lider de audiență dar prin știri horror și unele programe (de tip show) e și lider de demență tovarășul ProTV. Scuze, sloganul e gândește liber. Oare chiar gândește liber omul prin ProTV? Nu, gândește libertin și prin libertinaj ajungi să faci bășcălie de http://ortodoxiatinerilor.ro/ și alte siteuri ortodoxe. Nu zic nu, sunt și siteuri creștine (poate chiar pseudoortodoxe) de tip caricatură... dar mai caricatură ca ProTV nu e nimeni și nimic. De ce? Păi tu denigrezi BOR și Clerul, iar acum vii cu vraja mării că aperi dreptatea și adevărul. Tu ai voie la liberă exprimare dar restul nu? Ortodoxia nu înseamnă doar Patriarhia și BOR. Ortodoxia suntem noi toți cei ce trăim și gândim precum Domnul Hristos. Suntem botezați și prezenți în Biserică înseamnă că suntem ortodocși. Avem voie să ne exprimăm (mai ales dacă studiem și Teologia) despre cele ale credinței fără să cerem aprobare de la Patriarhie. Dar voi, nu doar ProTV, nu aveți voie să prezentați orice la tv, există CNA. Din păcate călcați orice în picioare și de dragul ratingului manipulați în neștire. Bravo. E genial ce faceți... vă mulțumim... cu aceste vorbe: să vă fie rușine! Ați întrecut orice limită cu anumite presonaje tv și cu un limbaj obscen, dar tot voi aveți tupeu să criticați un ONG Ortodox. În fine... se vede cât de jurnaliști și profesioniști sunteți.

Ortodoxia Tinerilor prin articole pe site și prin cartea Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie, și mai ales prin tabere, caută să facă ceva frumos și firesc pentru Neamul Românesc și Credința Ortodoxă, voi ce faceți??? Promovați mereu păcatele și vă dați rotunzi că sunteți postmoderni. Dacă sunteți postmoderni de ce nu sunteți și postmortem? Nu e rău să vă autodeclarați morți sufletește, moral și spiritual. Ar fi o știre senzațională. ProTV este mort sau ProTV a murit. Pentru Fr. Nietzsche Dumnezeu era mort dar el săracul trăgea un semnal de alarmă. Ce bun ar fi un Nietzsche acum să zică ce este ProTV sau mass-media comercială. Eu zic că este o afacere și o industire care spală creiere și ucide suflete. Ce om poate să fie normal psihologic urmărind mereu știri ProTV???

ProTV are destule bube... era mai ok să nu atace Ortodoxia Tinerilor (prin acest atac mă simt și eu luat la mișto căci fac parte din Organizație și sunt prieten cu președintele Claudiu Bălan din Galați) ci să-și vadă de mizeria lor. Au destulă mizerie care înceracă să o ascundă sub preș... ca să se dea deștepți. virgini etc. Ortodoxia Tinerilor vorbea de păcate... și Danion Vasile a tratat păcatele tinerilor, și alții. Despre sexualitate OT are o viziune ortodoxă nu altfel. Ce e rău în asta? ProTV se ia de OT că scrie ceva de epilare... Da, epilarea la bărbați e anapoda. Nu e păcat, e direct ceva stricat la cap. Prostia nu e păcat e boală, e protv. Da, protv înseamnă și multă prostie. În sfârșit... hai să ne întrebăm, protv chiar gândește liber???

2 comentarii:

  1. Eu ma intreb, mai curand: "Pro tv gandeste??" Cred ca ii deranjeaza cam tot ce tine de moralitate si credinta. Felicitari pentru articol, Danut! Eu nu mai privesc tv de cativa ani si nu am pierdut nimic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi mult Mariana pt. felicitari! Asteptam sa fiu judecat pentru acest articol... fiindca fanii protv sunt "periculosi". Am avut polemici pe facebook cu astfel de "fani" (sa nu zic fanatici) ... si nu e ok. Nici eu nu mai privesc de vreo 2-3 ani la tv. Nici eu n-am pierdut nimic dar am castigat liniste si cultura (prin carti si altele) ... Ai dreptate Mariana "protv gandeste???" ... e o intrebare retorica. Pe mine m-a deranjat ca a luat in bascalie Ortodoxia Tinerilor si am vazut stirea pe site-ul OT nu la tv, dar tu ai zis bine, ii deranjeaza pe ei tot ce tine de moralitate si credinta. Of...

    RăspundețiȘtergere