luni, 11 noiembrie 2013

Canale tv

Canale tv fără de număr

Tu câte canale ai? Ce canale?! Canale tv? Aaa, nu știu... Eu am 85, le-am numărat. Sincer, pe mine nu mă interesează acest aspect, acest detaliu... dar am auzit și de 200-300 canale. Întreb, când naiba ai timp să te uiți la atâtea programe. Nu ai timp să te uiți la toate dar e bine să le ai. E bine pe dracu... De ce înjuri?! Hai gata... că mă ia nervu! A demențit lumea cu televizorul. Da, e o nebunie... e un fel de zăpăceală, dar ce vrei să facă? Să se ducă... Nu nu mai spune, te rog! Să se ducă cu caprele vroiam să zic. De ce nu mă lași să duc fraza până la capăt? Vezi că ești prostit și tu de tv. Ești influențat ca blegul de ceea ce se petrece (prezintă) pe micul ecran. Acum nu mai e micul ecran... e plasmă, LSD, 3D ... E o expresie băi omule. Doar nu stau să măsor cm ecranului să zic "micul ecran" sau "marele ecran". Mor când văd atâta zăpăceală, nebuneală și prosteală prin tv și prin mass-media în general. Hei, ce faci, de ce generalizezi? Nu generalizez măi nene, vorbesc la general. Cum ai spune (un adevăr intangibil) că poporul român e majoritar (peste 87%)  creștin-ortodox. Aha, ai dreptate... atunci , scuze! Păcat că mass-media e mai mult laică... neserioasă... comercială ... Păcat că manipulează nu păcat că e laică. Există și laicat ortodox. Există și savanți, intelectuali ortodocși. Nu știu ce tot ai tu cu ortodoxia asta? Nu am nimic dar prin ea am totul. Argumente?! Dacă tu îmi ceri argumente, ortodox botezat fiind, înseamnă că n-am greșit... iartă-mă, chiar te-a țăcănit tv-ul.

Canale tv și informații gârlă

Aceste informații tulburi vin ca un șuvoi de apă (apă ce aduce gunoaie, mizerii, pungi, plastice, crengi...) în vreme de inundație. Problema mai delicată e că ne inundă sufletul și mintea cu informații fără rost. Pentru un om normal o știre gen "vedeta x s-a căsătorit cu y" sau "neculai pantof a băut o mie de litri de vin..." etc. etc. , nu are nicun rost. La ce folos să știu eu că nu știu cine e combinat cu nu știu cine? La ce folos să știu că se ceartă x cu y, că divorțează veta de chiuveta etc. etc. ? Pentru ce să fiu la zi cu toate scandalurile și prostiile din lumea tv & mondenă. Mai întâi tv apoi mondenă. Să fim realiști și serioși, aceste personaje tv, n-ar fi existat  niciodată fără mass-media. Pentru că au apărut la tv (în diverse ipostaze - nud sau senzațional) au devenit vedete. Ce fel de vedete? ... No comment. Mă abțin. Nu are sens să te mai consumi pentru nimic. Avem și aberații, știri gen (scuze de asemenea ironie urât mirositoare) s-a bășit mireasa... La ce ne ajută să știm că moș crăciun a strănutat de patrușpe (corect e paisprezece) ori , la nu știu ce eveniment cool ? E ciudat. E hilar. E penibil, ridicol, absurd... E chiar aiurea și anapoda să ne pierdem timpul cu aceste fleacuri, bazaconii și evenimente superficiale. Se pare că azi ce e banal e normal. Of... E dusă și distrusă lumea... dar nu e niciodată târziu să ne revenim, să ne vindecăm. Pentru început, scoateți televizorul din priză!

Canale anale , dive și portocale

De ce canale anale? De ce zic dive și portocale? De ce nu mă exprimez pe șleau? E mai firesc să numim lucrurile corect și să spunem lucrurilor pe nume. La tv, 99% sunt știri horror sau știri porno. Depinde de canal dacă știri hard sau soft. Sunt așa de importante aceste știri? Ne facem mai deștepți dacă privim zilnic aceste știri? Nu, e fix exact amăgire. Da, chiar ne amăgim cu aceste știri dezolante. Ne amăgim profund dacă ne raportăm la tv sau la dive și portocale tv. Aceste portocale sunt de fapt reclamele... publicitatea care ține în viață un canal tv super comercial. Revin la dive. Ce dive? Avem noi dive în Românica? Nu, nu avem. Avem doar iluzii și impresii. Avem doar personaje tv. Avem interpretări și aluzii la una și la alta. Unele canale tv sunt axate pe știri și emisiuni politice. Chair suntem așa de interesați de politică, fotbal și elodii? Chiar suntem așa de fanatici OTV sau PROTV? Nu, nu gândim cu partea dorsală. Hai să vorbim pe șleau, nu gândim cu curul. Dacă șmecherii (patronii canalelor tv) găndesc pe dos și anal, e problema lor. Noi nu suntem proști și mulți sau  proști dar mulți. Noi suntem români adevărați... să gândim românește nu golănește. Vagabondajul tv nu e nimic pentru noi. Adică, nu e bun de nimic. Noi nu avem nevoie de canale anale, dive și portocale... noi avem nevoie de demnitate și normalitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu