duminică, 17 noiembrie 2013

"Tinerii vor să se afirme"

Deja ideea sau afirmația că tinerii vor să se afirme a devenit un clișeu. Eu consider că tinerii vor să se implice nu doar să se afirme. De ce tinerii? Suntem dinamici, suntem frumoși, suntem nepătați politic (cu PCR sau UTC, și nici măcar FSN) , suntem cu frică de Dumnezeu și vrem cu adevărat o schimbare.

Unele voci critice și din mass-media spun că suntem băgați la înaintare, că suntem un fel de "carne de tun". Chiar așa să fie? Suntem folosiți, suntem masă manipulantă... etc. Nu, nu suntem naivi și inocenți, și nici măcar vulnerabili. Suntem tineri cu demnitate, cu caracter și mai ales tineri inteligenți. Ce facem acum, ne lăudăm singuri?! Nu, nu ne lăudăm ci privim realitatea exact așa cum este.

Din păcate, așa ziși băieți deștepți încearcă să cosmetizeze realitatea și să se mintă (nu doar să mintă) că este bine, că este totul ok, că au lumea sub control. Sper că n-am uitat de celebrul să trăiți bine , amplificat cu succesuri. 

Deci, să lăsăm ironia pe altă dată. Tinerii nu vor doar să se afirme, tinerii vor să se schimbe și să schimbe. Dar se mai poate schimba ceva? Nu se mai poate face nimic ... Nu se mai schimbă nimic... Cum primim această viziune nihilistă și super pesimistă? Noi tinerii care credem că se mai poate schimba ceva (acum ori niciodată...) mergem mai departe și nu spunem NU în mod absolut. Noi spunem și DA și NU... Mai mult DA. Noi suntem aici, noi avem nădejde. Sus inima români, sus inima tinerilor!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu