vineri, 22 mai 2015

Pretul iubirii

    Pretuim iubirea pentru ca e cel mai sublim si virgin sentiment din cate exista in fiinta umana. Ne-am intrebat vreodata oare ce pret are iubirea?

     Pretul iubirii este nepretuit. Pretul iubirii este "moartea". Sa mori pentru persoana iubita. Sa stii sa mori si sa renasti in vesnicie prin dor si mantuire.

     In ziua de azi iubirea pune pret pe bani. Facem cadouri scumpe. Daruim tot ce avem si material si sentimental. Incercam sa aratam persoanei iubite cat de mult tinem la ea.

    Doar banii au valoare in contextul "te iubesc!" ? Nu exista iubire acolo unde nu sunt bani? De ce vrem sa cumparam iubirea material? Cred cu tarie ca ne amagim. Iubirea adevarata nu inseamna bani, sex si lux. Marile povesti de iubire nu au tinut cont de bani si de avere. Marile povesti de iubire au tinut cont de credinta si adevar.

     Inima si sufletul nu are nevoie de bani sau de cadouri scumpe. Inima nu o cuceresti prin telefoane de ultima generatie, masini scumpe si vacante in Dubai. Inima o cuceresti cu o floare si cu un sarut. Inima o cuceresti cu o poezie.

     Cu toate astea au si banii rostul lor intr-o relatie. Nu sunt absurd. Normal ca nu iesi in oras la o prajitura si platesti in versuri sau zambete. Are si dragostea pretul ei firesc. Nu conteaza cat costa ceva pentru a face fericita persoana iubita. Conteaza indragosteala si amagirea. Adica nu e bine sa punem accent pe prea multa indragosteala si manele. Degeaba spunem prin lalaiala: te iubesc si te ador/ pentru tine simt ca mor... , daca nu e adevarat.

      Iubirea adevarata este atunci cand iti dai intalnire in cer. Rogi cerul sa te cunune si stelele sa-ti fie lumanari de taina. Soarele sa-ti fie inel de logodna si luna sa-ti fie duhovnic. 

       In final, pretul iubirii este vesnicia. Iubesti pentru toata viata si dincolo de mormant. Nimic nu te opreste sa iubesti si indiferent de situatie nu parasesti iubirea, nu te desparti si nu faci pe nimeni sa sufere. Probabil aceasta iubire este un ideal (sper sa nu fie o utopie) , dar sincer sa fiu prefer iubirea-prietenie si prietenia-iubire. Iubirea agape (cum spun grecii) aidoma prieteniei si nu doar iubirea eros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu