joi, 14 mai 2015

Nimic legat de politica

    Traim intr-o tara in care credem ca avem de toate, dar saracia e la loc de cinste. Vrem sa ne imaginam ca Romania este o tara de top, dar e la periferia UE din multe puncte de vedere. Avem taxe si impozite, dar nu avem infrastructura, agricultura, turism, economie si locuri de munca. Nici la capitolul educatie, cultura, sanatate si sport nu stam excelent, dar ne place sa ne mandrim cu Simona Halep, Hagi si Steaua.

    Valorile sunt valori indiferent de natiune, nume si culoare. Aceste valori sus amintite nu sunt de ici de colo, insa tot ne chinuim la fotbal sa ne calificam la un campionat mondial sau european.

    Ce se intampla? Romania este o tara extrem de frumoasa, oare nu are noroc? Daca este o tara frumoasa, atunci de ce se vorbeste urat despre noi in strainatate? De ce romanii sunt asociati cu tiganii si de ce suntem facuti hoti, curve, porci, caini...? Suntem bogati in forme de relief, credinta si omenie, dar tot nu ne emancipam si nu ne civilizam & mdernizam ca afara. Ce ne lipseste?

     Avem de toate, dar parca nu avem nimic. Batem pasul pe loc de 25 de ani in democratie si plus ca am stat in bezna vreo 45-50 de ani de comunism. Acum ne-am ancorat in neant si ne-am adancit intr-un abis profund.

     Se pune bon fiscal pe bacsis, dar coruptia este in floare. Se cere rovinieta (taxa de drum la masini) , dar drumurile patriei sunt praf si pulbere. Ma frapeaza tot ce face statul si ma deranjeaza ca face prost. Vede ca face prost, dar tot asa face. Gen claza zero. Aveam asa mare nevoie de clasa zero sau altceva trebuia schimbat in sistemul educational romanesc?

     Conceptul de invatamant si limbajul. Cred cu tarie ca este nevoie de o reforma adevarata in domeniul acesta pedagogic. Este nevoie de un nou concept. De altceva. Putem sa educam intr-un limbaj mai adecvat si mai putin tehnic. Nu vorbesc tinerii intr-un limbaj academic. Din pacate ei folosesc (in mare parte) un limbaj obscen si violent (agresiv). Cum putem face sa stopam acest limbaj murdar?

     Trebuie sa apelam la politici de stanga sau de dreapta ca sa ne schimbam? Se pune mereu accentul pe politica in orice context? Se poate face ceva si fara politica? Sau se poate face o altfel de politica? Daca nu se poate face nimic, atunci sa mergem toti la culcare si sa mancam, sa bem, sa ne distram... caci tara e pe maini bune. Mai are putin si trece din UE, in cosmos. Acolo nu e oxigen, dar poate e mai bine si nu este nimic legat de politica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu