miercuri, 27 mai 2015

Cuvantul IUBIRE

     Daca spui astazi iubire se intelege "interes". Daca spui dragoste, se intelege "sex". Daca spui "te iubesc!" , se interpreteaza: "vreau bani! sau fa-mi un cadou scump ca sa te cred!" Nu stim cum sa numim iubirea-iubire. Iubirea reala si dragostea adevarata. Nu stim care este cuvantul potrivit pentru iubire.

    Credem in iubire, dar nu credem in Dumnezeu care este Iubire. Credem in sentimente... Credem in ceva care aduce placere, dar nu credem in suflet, viata vesnica si mantuire. Toate astea sunt niste "chestiuni" (zice tanarul postmodern) bizare. Simple iluzii. Fantezii.

     Cine a zis ca religia este o iluzie? Nu cumva S. Freud? Oare avea dreptate? Oare iubirea este tot o iluzie, o amagire? Oare chiar nu exista iubire? Toate relatiile de iubire sa fie un joc stupid?

     Nu raspundem. Nu intram in polemici pe tema iubirii. Spunem doar atat, de ce sunt casnicii de peste 50 de ani si de ce bunicii nostrii nu stiau de divort sau despartire? Cumva oamenii din trecut au inteles ca iubirea trebuie convertita in prietenie si ca dragostea nu tine decat vreo 2-3 ani, iar apoi se vede cum stau impreuna "tinerii indragostiti" (proaspat casatoriti). Dupa vraja iubirii se vede daca putem sa ne suportam pana la moarte sau nu.

     Cuvantul IUBIRE este o melodie. Iubirea este o arta. Trebuie sa fii cineva special ca sa stii sa iubesti frumos si sa pastrezi relatia in armonie, pace si prietenie. Daca esti un mitocan... pardon un "smeker" , transformi "iubirea" in sexualitate si pornografie. Din pacate, in acest context pseudoerotic nu mai este vorba de iubire, ci de placere si nimic mai mult. Femeia devine un obiect sexual, iar barbatul un robot ce-si satisface niste pofte trupesti si punct. Trece la alta si la alta... si tot asa pana se plictiseste. Apare rutina si se trezeste ca nu asta e iubirea. IUBIREA ESTE O FLOARE DE COLT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu