duminică, 2 februarie 2014

Ganduri - februarie 2014

* Ce este omul? Se intreaba filosofia. Depinde de filosof si de sistemul filosofic. Pentru mine omul este o taina, o bucurie... Dar, intr-un context anume, omul este o ratacire. Nu tot omul e om. Mai sunt si animale rationale. Oameni fara omenie. Indivizi. Important e sa vedem ce e mai bun in om, ca omul e rau, o stim de la Adam si Eva, de la cadere. Nu e nimic nou prin postmodernism si Protv - gandeste liber.

* Nu trebuie sa fim Protv, trebuie sa fim oameni de caracter, oameni de omenie si oameni cu demnitate. Nu trebuie sa privim omul urat, ca apoi sa-l barfim. Sa nu-l privim ciudat si fara iz politic! Omul nu e doar un posibil votangiu sau un telespectator cretin. Omul este o taina. De ce sa ucidem taina? De dragul postmodernismului?

* Filosofia cantecului romanesc: omul se naste si moare/ si toate sunt trecatoare... Noi nu privim moartea tragic. Noi ne bucuram (cu nadejde) de moarte. Ne bucuram daca suntem pregatiti. Daca nu, ne gandim cu frica la moarte. Dar nu o frica dementa. Fara isterii si tragedii de tip mass-media. Moartea nu e o stire. Moartea nu se da la tv. Doar cei care nu au credinta prezinta moartea ca pe o telenovela. Moartea este o taina si ca orice taina se traieste intru fiinta. Nu in exterior, ci launtric. Paganii se jelesc, se manifesta in exterior, isi smulg parul din cap... La noi la poporul roman, si moartea e ca un cantec. Un cantec mai trist. Un cantec profund. Ceva de suflet. Un cantec trist, dar frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu