marți, 31 decembrie 2013

Întrebări

De ce Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Petre Țuțea, Mircea Eliade, Lucian Blaga, Ernest Bernea ... au mărturisit despre frumusețea României și despre genialitatea poporului român?

De ce Dan Puric este contestat (de Andrei Pleșu și alții) făcând acest lucru? De ce tovarășul intelectual Mircea Cărtărescu (postmodernist de elită mondială) a zis ceva foarte urât de Petre Țuțea și Constantin Noica (gen boșorogi, bătrânei nebuni... etc.) ? - vedeți cartea Ușa interzisă de Gabriel Liiceanu, acolo găsiți aceste afirmații ale tovarășului MC -

De ce pt. Lucian Boia - România este altfel și pentru mass-media jegoasă este Românika ?

De ce (întreb iar) pt. Lucian Boia - România este altfel iar pentru Neagu Djuvara, Alexandru Zub,  Nicolae Iorga, A. D. Xenopol, Vasile Pârvan, M. Kogălniceanu ... România ESTE cum o știm din opera lor?

De ce Constantin Bălăceanu-Stolnici (ca om de știință, neurolog și academician) nu vorbește despre demența poporului român, dar Lucian Boia vorbește în fel și chip ... plus papagalii, ciocănitorile de la tv ?

De ce oare ne regăsim în Schimbarea la față a României de Emil Cioran ? De ce ne raportăm la o filosofie nihilistă și extrem de pesimistă?

De ce nu ne regăsim în opera lui Constantin Noica? De ce nu ne regăsim astăzi în Dan Puric, în Ovidiu Hurduzeu & Mircea Platon, în Savatie Baștovoi ... , în România profundă, în Conștiința și Demnitatea poporului român?

De ce hulim și ignorăm Ortodoxia? De ce facem din BOR - SRL ? De ce tratăm în bășcălie Biserica - Maica neamului românesc ? De ce confundăm Biserica de zid, oamenii bisericii (nevrednici sau mai puțin vrednici) cu BISERICA - Trupul tainic al Mântuitorului Iisus Hristos ? De ce facem atâta tam-tam cu Catedrala Mântuirii Neamului, cu postul tv TRINITAS, cu cazul de la Tanacu, cu Mănistirea Frăsinei (unde nu pot intra femeile, fiind rânduiala din Sf. Munte Athos) ??? De ce țoapele, gâștele feministe sunt de acord cu perversiunile sexuale (de orice natură) , cu lesbianismul (poate și cu homosexualitatea, chiar daca ele exclud absolut bărbații din viața lor; când vine vorba de fantezii și anomalii, cine știe ce vor să vadă domnișoarele feministe...) dar cu neintrarea femeilor în Sf. Altar și cu nehirotonirea femeilor NU sunt de acord? De ce e blamată Ortodoxia pentru faptul că nu acceptă lucruri nefirești? De ce nu înțelegem CLAR, Femeia prin SF. FECIOARĂ MARIA - MAICA DOMNULUI, e ÎMPĂRĂTEASĂ DĂRUITOARE, e specială ... e mamă ... are acest dar al nașterii... e ființa maternă ... iar bărbatul poate fi Preot și poate intra în Sf. Altar, pt. că Adam a fost primul și Mântuitorul Hristos e Bărbatul Deplin, Om adevărat și Dumnezeu adevărat ? Dacă bărbatul nu e nascut din femeie , mai poate să fie ceva??? Deci, nu e femeia mai prejos, nici bărbatul mai presus ... doar că există o IERARHIE cu rost, însă în comuniune cu Hristos Domnul suntem una și aceeași persoană ... persoană duhovnicească... persoană (nu individ) unită în credință, nădejde și dragoste. Ce găsim greșit în Ortodoxie? Petre Țuțea admitea viziunea ortodoxă ca fiind cea mai bună, cea mai sfântă, cea mai corectă ... cea mai dreaptă. Cum era să zic eu admit ... ? De ce la superlativ? Pentru că Ortodoxia nu e teorie, filosofie stearpă, ideologie seacă ... ci mod de viață. Ortodoxia vorbește din trăire, din experiență (mai ales experiență ascetică) , din fapte ... nu doar din vorbe.

De ce nu e acceptată Ortodoxia de mass-media și de lumea de azi? Ortodoxia spune de păcat și de patimi (păcatele repetate) ... cum să fie luată în seamă astfel? Ortodoxia spune NU aberațiilor oculte, orientaliste, americane și celor de tip occidental. Nu stă la discuție cu nihilismul, ateismul, postmodernismul, ecumenismul, new-ageismul, catolicismul, protestantismul, ezoterismul, yoga și alte nebunii. Nu stă la discuție să facă HORA UNIRII, dar stă la DIALOG , numai că se intră în polemici ... și mai bine îi lăsăm să se dumirească singuri ... căci e foarte, foarte greu să lămurești un om de stânga că dreapta e normală.

De ce să lămurești oamenii care nu vor să fie lămuriți?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu