miercuri, 18 decembrie 2013

Imunitatea Cuvintelor

Poate pare o bazaconie sau o exprimare greșită. Cum să aibă cuvintele imunitate? Da, așa cum au securiști, neocomuniști, târfele, javrele din Parlament (cei care se simt nu toți) imunitate, așa să aibă și cuvintele. Mai ales Cuvintele sfinte: Dumnezeu, România, Mihai Eminescu (pt. mine e "sfânt" în poezie, adică e perfect în tot ceea ce a scris... însă nu-s de acord să-l divinizăm ... nu-s de acord cu propuneri de genul să-l trecem în rândul Sfinților, să-l canonizăm, să-l trecem în calendar... dar nici să zicem că-i mortul din debara... fără extreme...) , Mama, Tata, Dorul, Dragostea, Conștiința... Orice blasfemie la adresa Cuvintelor mari să fie pedepsită prin lege. E  firesc să ocrotim cuvintele. Biserica, Ortodoxia, Credința, Imnul Național, Drapelul... sunt protejate prin Constituție, dar un mihai bendeac își permite oricând să facă bășcălie și nu pățește nimic. Îl doare-n ... spate de lege. Valorile Neamului Românesc sunt terfelite prin mass-media și nimic. Nicio amendă. Imnul pe ritm manea sau rock. Mumai prostii și prostioare. Nebunia lui salam... De ce nu luăm atitudini?

Libertatea de exprimare. Ce facem cu ea? Suntem în democrație ... putem face orice și putem spune orice. Cam așa se înțelege democrația în mentalitatea consumeristă și manelistă. Nu e chiar așa. Ține de omenie, de bun-simț să nu zici : îmi bag ... căciula ... în BOR, în România, în Mihai Eminescu ... etc. etc. etc. sau mă piș , mă cac pe Imnul ... pe Drapelul României... Problema e că sunt spuse unele tâmpenii de genul, în direct la tv. La OTV se zicea orice ... chiar orice ... și mulți aveau iluzia că aia înseamnă libertate de exprimare. O ... mut pe măta ... îi dau ...ue lu tactu... mă cac pe mormântul mătii .... ....zda mătii... morții mătii... sugi ...ula ... du-te dracu cu Biserica ta cu tot ... etc. etc. etc.  NU ÎNSEAMNĂ LIBERĂ EXPRIMARE. Toate rahaturile care sau spus pe la tv, nu-s comestibile ... Specialiștii curului, gen monica tatoiu , care discută și comentează absolut tot, nu au autoritate să se exprime oricum și fără perdea. E unul mircea dinescu, cândva poet ... vb. cum vrea el ... corneliu vadim tudor ... aberează non-stop ... mădălin voicu o dă cum o dă ... cristian tudor popescu e boss în jurnalism ... omul de afaceri țânțăreanu se cacă pe el ... pavel coruț o arde-n bășini ... filozofie de bodegă ... scrie peste 140 de cărți cu valoare de hârtie igienică ... ponta plagiază și e prim-ministru (sinistru) ... gigi becali e la pușcărie ... remus cernea e paralel cu toate ... și așa am ajuns în Românika celor de la Cronica Cârcotașilor.

La Acces direct numai mizerii. La PROTV cele mai tari știri ... cele mai importante știri ... cele mai horror știri ... cele mai senzaționale banalități din lume ...   TOTUL E ROZ .. ... dar când adie vântul puțin e tragedie. Ninge ... A căzut un copac la munte. Gata. Iarna asta ne ducem dracu. Asta după protv și după alte canale tv, axate pe știri de doi lei. Cutremure în Vrancea. Murim. Se cutremură prostia. La anul avem alegeri. Noi cu cine votăm? Eu votez cu dreapta ... cu mâna dreaptă ... În fine ... IMUNITATEA. Am plecat de la imunitate .. de ce nu au și CUVINTELE IMUNITATE??? De ce avem (dez)in-formatori (infractori) de opinie publică, care n-au nicio gară cu autogara??? Cine le dă dreptul să fie ce nu sunt? Nu te da ce nu poți să fii ! Și nu să nu vorbești doar vorbe ... doar așa să te afli-n treabă! Contează și ce spunem ... contează și cum informăm ... și mai ales cum formăm ... cum formulăm ... Nu e ok să fie un joc politic între canalele tv iar omul să nu înțeleagă nimic din pălăvrăgeala, gălăgia, gâlceava de la tv. CUVINTE ... Să rostim CUVINTE ... CUVINTE SFINTE ... CUVINTE CU IMUNITATE ... CUVINTE CU DEMNITATE ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu