sâmbătă, 7 decembrie 2013

Eternul el

El e mereu sigur și singur. Singurul el. El e peste tot și nicăieri. El le  știe pe toate. El e el. Să vă feriți de el. Individul autonom. Nu intrați în polemici cu el că nu se ajunge la niciun consens! El are mereu dreptate. El e absolut în toate iar dacă e contrazis, e furios. Nu stă la discuție. El mai bine lovește, dă și fuge. Jignește. E ironic și tratează totul în bășcălie. El e mai catolic decât Papa, dar de fapt el e nihilist, ateu și posmodernist. El e tot ce vrea, numai creștin nu e. E umanist, e deștept, cel mai deștept, e arogant, e plin de mândrie și trufie luciferică. E el. Cine e el? Un șmecher de duzină, despre care nu se poate spune nimic că nu e voie. Nu e politic corect. Dacă e luat la rost, devine violent. Agresiv. Penibil, ridicol, stupid... E genul de individ care se bagă-n seamă ca musca-n lapte. Îi place să comenteze fără argumente. Comentează și atât. E super raționalist. E ultra... E extremist. E un ilustru necunoscut, dar cum am zis, ca să nu mai lungim vorba, e el.

Eu: De Sf. Nicolae să încercăm să fim mai buni și să dăruim mai mult! Dăruind vei dobândi... La Multi Ani! (Postez aceste cuvinte întrun grup pe facebook. Nu mai contează culoarea politică și ideologia, doctrina grupului. Citiți și dvs. ce mesaj am primit ca replică !)

El: Dragi colegi, / Hai să nu transformăm acest grup întro cocină socială . Dacă vrem să urăm ceva de Sf. Nicolae, de Sf. Andrei, să trimitem mesaje în privat, să nu mânjim acest grup ... etc. etc. etc.

Mă mir că nu l-am deranjat pe el , cu mesajele de 1 Decembrie. Poate Ziua României, Ziua Națională ... e mai importantă decât orice zi pentru el. Aud voci care spun: Ziua României e cea mai  mare sărbătoare... Pardon, e o sărbătoare deosebită, dar nu putem să trecem (popor credincios și creștin-ortodox) peste Sf. Paști și peste Nașterea Domnului (Crăciunul) . Dacă vorbim cu cei care blamează Biserica pe la TV , și mai ales cei care se opun Catedralei Mântuirii Neamului, nu ai nicio șansă la dictonul firesc: Nihil sine Deo. Mai întâi Dumnezeu, apoi omul, neamul, țara, istoria, lumea... El nu, nu are nico treabă cu Dumnezeu. E negativist 100%. El nu admite nicio Idee de Dumnezeu. El e sieși dumnezeu. El se crede buricul pământului și ține lecții de  morală dacă e cazul. Face filosofie de bodegă și vorbește de Dumnezeu cu țigara în mână... și cu băgami-aș ... Nu e nicio problemă pentru el de exprimare sau gândire. Ca să pară interesant, la zile mari dă câteva mesaje patriotiste, fredonează câteva manele de 1 Decembrie, în rest totul e o cocină socială  pentru el. N-ai ce-i face. Ăsta e el... Altu nu-i ca el ! P.S. Eternul el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu