miercuri, 4 noiembrie 2015

DESPRE ILUZIE

    Avem iluzia ca suntem o tara normala, o tara civilizata si europeana, dar suferim enorm la capitolul coruptie, demagogie si infrastructura. Avem iluzia ca suntem un stat de drept (democratic) cu politici de stanga si de dreapta, dar ne acuzam de neocomunism si neoliberalism. Avem iluzia ca stim sa ne comportam frumos. Avem iluzia ca iubim, dar suntem plini de ura. Avem iluzia ca suntem bogati, dar suntem tara cea mai saraca din UE. Si ce mai avem?

     Avem iluzii! Iar daca nu avem iluzii, ne facem iluzii. Noi nu stim sa iubim cu adevarat. Nu stim sa ne pretuim semenii, credinta si cultura. Noi doar avem iluzia ca iubim. Suntem un popor frumos, dar nu suntem un  popor unit. Ne dezbina muzica, sportul, politica si  mass-media. Ne zapacim singuri. Facem doua tabere: manelisti si rock-ari, pesedisti si penelisti-liberali, credinciosi si necredinciosi, destepti si prosti etc. Desteptii de azi au bani. Prostii fac miting-uri. Ce sa mai comentam! Traim intr-o lume iluzorie, o lume debusolata. O lume plina de iluzii, fantezii, amagiri si deceptii. Cel mai trist este ca nu e o lume reala, este o lume tv. Lumea facebook. O lume paralela. O lume care are iluzia ca face o noua revolutie, dar nu face nimic. O lume care a uitat de curaj, demnitate si omenie.

    In aceasta lume avem iluzia ca a fi om inseamna a fi smecher. Tot in aceasta lume avem impresia ca a fi politician este un lucru mare. Nimic mai gresit. Politicienii de azi au fost comunistii de ieri. Nu chiar toti, dar in mare pare. Acesti indivizi au iluzia ca fac bine, dar au facut numai rau. De ce ne place sa traim ancorati in iluzii? Filosofia hindusa (de tip oriental) considera totul (chiar si suferinta) maya , adica - iluzie. Deci putem spune ca totul este o iluzie? NU! Exista si o viata altfel. Sunt tari care traiesc decent si sunt tari super dezvoltate. Acolo de ce nu au oamenii iluzii? Acolo de ce nu au iluzia ca au autostrazi? Acolo de ce se poate si aici la noi nu? Nu ca nu se poate, nu se vrea... De 25 de ani ne-au vandut iluzii si acum se vad roadele. Pacat! Anumite politici si legi (extrem de proaste) calca pe cadavre. Nu se mai tine cont de nimic. "Coruptia ucide!" Vrem sa iesim din bezna la lumina. Vrem sa iesim din contextul iluzii. Avem si noi dreptul la o viata decenta si normala?

2 comentarii:

  1. Acesti nu au iluzia ca fac bine;ei fac raul in cunostinta de cauza.Sunt slugarnici si lipsiti de coloana vertebrala,accepta tot ce li se cere din afara pentru a demonstra ca sunt democrati.Asa a devenit Romania fara politica nationala ca sa dea bine la Bruxelles.se opereaza cu un program de stergere a memoriei romanesti,a identitatii nationale a poporului roman.Care tara din lume mai face asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va inteleg perfect durerea si indignarea! Nu stiu de ce trebuie mereu sa intrebam "care tara din lume face asta?" ... sau "de ce este Romania altfel?" sau "de ce nu este si Romania o tara adevarata?" etc etc etc.

      Imi pare rau ca ne regasim intru acest context... Intru si nu "in"... Oricum ca multumesc pentru comentariu si pentru popasul pe blogul meu! Numai bine va doresc!

      Ștergere