vineri, 20 noiembrie 2015

De ce ne e frica de oameni

    Pentru noi unii oameni sunt sperietoare de ciori. Noi ii privim cu bunatate, ei ne jignesc. Noi ii atingem cu bucurie, ei ne lovesc. Noi ii ajutam, ei ne fac rau. Din pacate intre noi si ei este o imensa prapastie. Cine suntem noi si cine sunt ei? Noi suntem suflete naive si oameni cu frica de Dumnezeu. Ei sunt semenii nostri, dar au ceva in fiinta lor incat ne e teama cand ii vedem. Ne ferim sa-i intalnim fiindca sunt agresivi. Totusi e timpul sa spunem adevarul. Si noi suntem ca ei in neputinta noastra. Nimic nu ne difera de acesti oameni cand si noi cadem in deznadejde, ura si dusmanie. Avem si noi momente urate in viata. Nu exista oameni ideali. Si oamenii buni din fire pot sa greseasca. Cu totii avem calitati si defecte. Ce ne facem ca ne e frica de anumiti oamei din contextul social in care traim?

       Noi vrem sa ii lamurim ca nu avem nimic cu ei, insa tot nu vor sa ne lase in pace. Sunt anumiti oameni atat de inversunati si nu doresc altceva decat sa se afirme prin violenta. Tu le explici ceva, ei te injura. Chiar daca nu le zici nimic, ei tot te ameninta si iti vor raul. Pana la urma moartea ne paste pe toti. Dar nu ne putem ucide prin cuvinte urate, frica si lovire fizica. Degeaba bagi frica intr-un om prin acte de violenta, daca nu intelegi ca Dumnezeu nu ne vrea dezbinati. Frica de moarte este mai mare decat frica de acesti oameni "razbonici" si primitivi. Orice am face nu suntem in jungla. Trebuie sa ne gandim ca o sa raspundem pentru tot la sfarsitul vietii. Azi suntem mari si tari. Ne mandrim ca le e frica unora de noi, dar dominarea prin agresivitate este lasitate. Fiecare om e construit intr-un fel sau are probleme de sanatate. Nu poate un om puternic sa bage frica intr-un om slab (slab la trup) prin impunere cu pumnii si picioarele. Viata nu e lupta intre noi. Nu e o partida de box.  Nu trebuie sa ne batem, trebuie sa ne respectam. Asta inseamna omenie, educatie si civilizatie.

          Faptul ca ne e frica de acesti oameni violenti, nu inseamna ca suntem prosti. E clar in acest context ca nu exista comunicare si intelegere. Cineva care te ameninta si iti scrie mesaje urate in primul rand nu te cunoaste si da dovada de probleme psihice. Omul care nu raspunde si nu riposteaza la aceste tampenii a castigat. Din experienta pot zice ca e extrem de greu sa potolesti un asemenea individ care are impresia ca el este buricul pamantului. Cel mai indicat este sa taci si sa pleci. Cum se spune, mai bine il lasi in pace si gata. Trece. Daca te suna non-stop sa iti zica ceva sau iti da mesaje de amenintare (pur si simplu degeaba) tu stii ca ai in fata un om disperat, obsedat si nu-l bagi in seama. Cand ataci pui sare pe rana. El spune ca nu esti barbat (ca esti fetita), ca nu ai curaj ... , dar el nu stie ca tu vrei sa eviti un conflict si nu ai chef de polemici inutile. El crede ca baga frica in tine, insa nu baga nimic fiindca un asemenea om trebuie compatimit si e limpede ca sufera. Oricum sa avem grija, cu asemenea oameni nu e de glumit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu