marți, 11 martie 2014

Ce inseamna o Organizatie de Tineret?

    Tinerii, stim prea bine, sunt plini de entuziasm si merg la risc. Vor sa faca multe chiar daca nu au bani sau alte mijloace de a trece garla. A plouat mult. Garla e mare. Dar si mai mare este inima noastra cand facem voluntariat. In fine, sunt presedinte de organizatie. Organizatie de tineret. Ce inseamna o organizatie de tineret?



   Organizatia de Tineret, inseamna un grup de tineri care se implica in diverse proiecte. Cum si cu ce se implica? Depinde de organizatie si de tinerii respectivi. "Unde-s multi puterea creste..." Dar unde sunt multi si nu sunt bani, nu sunt posibilitati, in ce proiecte ne putem ancora??? Din pacate, in timp, apar si discutii, unii pleaca si altii vin. Incep sa fie polemici. Unii se implica foarte mult, altii deloc. Ce asteptari avem in acest sens, in acest context? Ce ne facem daca suntem multi dar nu suntem uniti? Pe ce se pune accent, pe unitate sau pe dezbinare?


   In orice organizatie, si de tineret si de adulti, apar tot felul de probleme. Problema principala e asta: o organizatie nu se tine doar cu sedinte si vorbe. O organizatie adevarata se remarca prin fapte. A face nu inseamna a zice.

   A face inseamna a face si punct. Nu faci filosofie, ci pur si simplu te apuci de treaba. Practic. Stiu, e greu. Dar ce nu e greu astazi? Greu, usor... daca ai intrat in hora trebuie sa joci. Sa joci cinstit si frumos, nu sa joci teatru. Dupa ceva timp de "lider de organizatie", intreb: ce inseamna o organizatie de tineret?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu