vineri, 3 august 2012

ganduri ancorate intru constiinta


Trebuie să fii conştient că eşti penibil când vorbeşti despre lucruri pe care nu le cunoşti, când vorbeşti despre ceva ce tu omule autonomist, nu trăieşti. De ce nu trăieşti, fiindcă nu eşti conştient că Dumnezeu este Iubire. Nu trăieşti şi nu gândeşti frumos, fiindcă orgoliul luciferic şi egoismul "iudaic" , te ţine departe de ADEVĂR, de REALITATE, de PACE, de FERICIRE... "Stimate" omule recent , îmi place , ai tupeu, o arzi în ironii perverse şi umaniste, o arzi în băşcălie pseudo-intelectualistă! Scuze mă bag în seamă cu tine omule raţional (cu valoare de individ absurd şi stupid) , deşteptule, inteligentule, geniule din lumea de azi, nu uita acest mesaj: UNDE DRAGOSTE NU E NIMIC NU E!

,,Fără religie, adică fără o relaţie stabilită cu infinitul spiritual, omul nu-i decât o maimuţă fără coadă, care ştie să facă fonograme, baloane, bombe ş.a.m.d. " (Lev Tolstoi)

Omule recent (modernist, neomodernist sau postmodernist) tu faci totul fără Dumnezeu şi ai iluzia că faci bine, că eşti cineva. Da, eşti "cineva" , eşti o aberaţie zăpăcită, eşti egal NIMIC... Eşti prea mândru de tine, prea încrezut în sine, prea înfumurat, prea încăpăţânat, prea exagerat, prea eronat... Întrebarea mea este: eşti sigur că eşti?

Omul frumos, omul eveniment "concurează" cu omul recent, cu individul autonomist? Nu, omul fumos (respectiv omul eveniment) este un miracol, un paradox, un mister... Omul recent este politic corect, nihilist şi extrem de preocupat de ,,eu" , dar fără Credinţă, fără Dumnezeu, rămâne un biet animal raţional, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. Omul frumos pune accent pe IUBIRE, pe DEMNITATE iar omul recent ... pe amăgire, pe prostie, pe demenţă...

Credinţa este un dat ontologic, cel ce nu are credinţă, degeaba are cultură umanistă, fără cultura duhului nu eşti ancorat întru ROSTUL vieţii.

Dănuţ Belu CONŞTIINŢA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu