marți, 6 ianuarie 2015

Schitul Urechesti - un mic popas duhovnicesc


    Credinciosii din zilele noastre au diverse probleme (cea mai intalnita problema este depresia si tinerii care nu se casatoresc si trec de 30 si 40 de ani) , si in ciuda faptului ca Protv denigreaza biserica, oamenii nu se leapada de Biserica, fiindca ei nu pot sa traiasca fara a avea o relatie personala cu un parinte duhovnic, precum este Parintele Macarie de la Schitul Muntioru - Vintileasca.

    Suntem obisnuiti cu Manastiri mari si frumoase. Ajunsi la schitul Urechesti, ne frapeaza faptul ca aici este o biserica  mica, ca un paraclis si nu prea avem ce vizita prin imprejurimi fiind vie si pamant arabil.

    Totusi, acest mic locas este o minune si un indrumar intru harnicie si rabdare. Prezenta Pr Dragoi si evlavia maicutelor, face din acest schit un mic popoas duhovnicesc. Multa lume vine sa-l cunoasca pe parintele Dragoi si sa caute vindecare prin spovedanie si rugaciune. Constiinta nu ne lasa sa parasim izbavirea de boli si patimi, prin credinta.

    Schitul Urechesti si-a pus amprenta prin Pr Dragoi si ii dorim multa sanatate si putere in tot ceea ce face. Nu uitam nici de Pr Petrus Argatu si Maica Stareta, care a reusit cu 3-4 surori sa faca lucruri deosebite.

    Schitul a fost infiintat in anul 2000, in cladirile fostului CAP Urechesti, astazi proprietate a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei. Asezamantul monahal are statut de metoc al arhiepiscopiei. Este amplasat pe creasta unui deal cultivat cu vita de vie. Hramul - Acoperamantul Maicii Domnului.

    Cum se ajunge la acest Schit? Din soseaua E 85 , se intra in comuna Urechesti si se parcurge aprox. 5 km, tinand cont de indicatoare.
    
Va asteptam cu drag sa luati binecuvantare de la Parintele Dragoi, co-slujitor la Schitul Urechesti!

7 comentarii:

  1. Lucruri deosebite nu a facut actuala Stareta,lucruri deosebite a facut fosta Stareta care a muncit 10 ani acolo,ea a facut tot ce sa vede,gresie,faianta,termopane,acum nu e nimic nou,ba din contra,sau deteriorat toate pentru ca nu au avut grija de ce s- a facut acolo.S- a ales praful,pacat!

    RăspundețiȘtergere
  2. UN PREOT DEOSEBIT , PLIN DE HAR SI INTELEPCIUNE , PREOTUL DRAGOI E DE O BLANDETE SI INTELEPCIUNE PURA ! SA/I DEA DUMNEZEU SANATATE SI VIATA LUNGA !

    RăspundețiȘtergere
  3. As vrea si eu nr de telefon al preotului, va rog. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. As dori un numar de telefon,daca se poate....Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Aș dori un număr de telefon al părintelui sau o adresă a dumnealui .Vă rog frumos și mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună ziua aș dori să stiu când îl putem găsi pe preot

    RăspundețiȘtergere
  7. Îlcunosc pe părintele. Din suflet doresc nr de tel a părintelui ! Mulțumesc considerabil.

    RăspundețiȘtergere