marți, 27 ianuarie 2015

Primul pas - INFRASTRUCTURA


     Nu avem noi banet sa ne plimbam prin lumea mare, dar pe la noi prin tara am fost pe ici pe colo. Pornind masina sa mergem la drum ne-am lovit mereu de o mare problema: infrastructura.  Peste tot infrastructura lasa de dorit! Vorba parodiei :"Drumurile noastre toate/ se vor asfalta vreodata?" 

     Ce putem face in acest context? Poate sa para o intrebare fara sens. Nu cred sa fie o intrebare fara sens. Sunt sigur ca exista solutii si politici pentru acest segment, dar ceva undeva este stricat.

     Ne tot vaitam de sistem... Spunem ca Sanatatea, Cultura, Educatia sa fie prioritare. Vrem Turism si Locuri de munca. Vrem Ministere no one si sa scriem cu majuscule: SANATATEA PE PRIMUL LOC! SPITALE MODERNE! SCOLI EUROPENE! ETC. ETC. ETC.

     Sunt de acord, dar ce ne facem ca pana acolo boala Romaniei este infrastructura si nu vad niciun medicament din partea actualului Guvern?!

      Eu m-am gandit ca se poate pune accent mai mult pe infrastructura, dar treptat. Totul se face pe capitole. Renuntam un pic la altele si punem la punct un mare proiect - infrastructura.

       Legile nu ne permit acest moft. Cum sa lasi alte Ministere fara lovele si sa te ocupi doar de ceva anume? Nu exista asa ceva in democratie, ar zice nu stiu cine! In democratie se poate orice, dar de fapt nu se face nimic. Toti avem drepturi, dar ne faultam singuri.

     Degeaba avem democratie de 25-26 de ani, daca nu avem o viziune. O tara bine pusa la punct macar cu infrastructura, caci avem drumuri de ne e frica sa mergem pe ele si cu bicicleta. Cand ploua si e noroi (sau cand se topeste zapada) si pe jos e o durere sa mergi pe unele drumuri din satele romanesti.

     Unde sunt banii alocati pentru drumuri? Unde sunt strazile pietruite si soselele asfaltate in stil nemtesc? De ce ne e frica sa dam cartile pe fata si sa cunoastem adevarul? ... Puteam foarte frumos sa obtinem fonduri europene si sa angajam o firma germana sa ne faca autostrazi, sosele si drumuri comunale.

      Eu circul destul de des la Galati. Vrancea - Galati. Sunt portiuni de sosea de zici ca a fost bombardata. Nu vede nimeni acele cratere in asfalt?

         Soseaua din Urechesti (satul meu natal) este distrua din toate punctele de vedere, iar cand se face ceva bun (la noi s-a pus o portiune de asfalt nou) se comenteaza ca nu e bine. Mereu sa fie ceva atipic. Nimic nu ne convine, dar vrem infrastructura ca-n Japonia. Vrem, dar avem cu ce ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu