joi, 4 decembrie 2014

De ce exista certuri intr-o relatie serioasa?


    Intru acest context putem interpreta ca nu este relatia serioasa (precum se crede) sau ca el/ea are pe altcineva. De obicei aceste idei ne vin in minte cand apar certuri si polemici intr-o relatie. Totusi, de ce sa fie certuri intr-o relatie serioasa? 

    Poate lipseste ceva... Poate nu este comunicare si intelegere! Poate sunt orgolii! Poate sa fie nu stiu ce... Nu e nimic concret. Doar banuim. Banuim fiindca nu suntem sinceri si nu ne spunem mereu tot adevarul.

    In iubire adevarul este intangibil si esential. Daca nu este adevar, inseamna ca nu este iubire adevarata. Iubirea adevarata nu sufera jumatati de masura. Iubirea adevarata sufera intru totul si iarta intru totul. IUBIRE FARA IERTARE NU EXISTA.

     Dar pana la urma cum ramane cu raspunsul la intrebarea din titlu: de ce exista certuri intr-o relatie serioasa? Nu e un raspuns general valabil. Depinde de fiecare cuplu in parte. E greu de dat un raspuns caci auzim ca mai toate relatiile serioase au motive de cearta. Cine se cearta se impaca, nu? Sau: cine se cearta se iubeste?

     Cu toate ca se spune ca exista certuri si la case mai mari, eu personal nu sunt de acord cu certurile si nu admit certuri la mine in relatie, dar recunosc ca ma cert si eu (din orice, din nimic, din gelozie...) de ma seaca la inima. 

     Nu putem sa fim naivi sau sa ne mintim singuri. O relatie serioasa inseamna comunicare, intelegere, armonie, liniste si in principal iubire. Cearta nu e ceva serios. Cearta nu e de la Dumnezeu. Iubirea, pacea, frumusetea sunt de la Dumnezeu. Cearta, din pacate este de la diavol, de la cel rau si omul pus pe cearta si suparare (tot timpul) e un om ursuz si rece.

     Nu e corect sa ne facem iluzii. Daca este cearta non-stop, inseamna ca iubirea s-a cam pierdut si a devenit obisnuinta, obsesie, indragosteala... O relatie serioasa stie sa puna punct la certuri. O iubire adevarata se impaca si cand se cearta. Nimic mai urat ca o cearta de dragul de a te certa. Frumos este sa nu fie cearta deloc, dar aceasta relatie e ceva prea ideal sau utopic. Oare, nu stiu ma intreb: iubirea fara cearta nu are farmec?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu