duminică, 12 octombrie 2014

Campanie electorala (made in Romania)

    In Romania, se face campanie electorala: ba cu pumnul in gura, ba cu galeti, cozonaci, mita, Biblii cu 50 de lei sub coperte, spectacole de tip circ, bere si mici, vin si tuica etc. etc. etc.

    Anul acesta la prezidentiale, campania se face mai mult la tv. Elena Udrea declara ceva (si-si aranjeaza sutienul cu mana... ca sa vada lumea cat e de buna... buna si la propriu si la figurat, nu?). Victor Ponta spune numai si numai  aberatii si din pacate e luat in serios de o mare parte din populatie (votangii patriei socialiste), iar neamtul nu e bun ca are capricii: case cu piscina pe acoperis, nu are copiii, nu e compatibil...

    Si tot asa, pana ajungem la balamuc. Scuze, suntem deja la balamuc. Campania electorala e o nebunie. Ne zbatem pentru nu stiu cine si iese cine trebuie.

    Asta-i soarta, nu? ... Nu, Asta-i Romania!, ar spune Kanal D. Nu, nu e asta Romania, asta e "puterea" partidelor mari, care au un bazin electoral si de 24-25 de ani (intru democratie, cica...) ne tot votam noi intre noi.

    Majoritatea in lumea voturilor este mereu "majoritatea tacuta". Adica, cei care nu voteaza. Deci, e limpede: PSD castiga cu prostimea, PNL si PDL cu cei "intelectuali" (electoratul de dreapta... care dreapta, Dumnezeu stie!) , Elena Udrea cu... restul. Restul nu conteaza.

    Repet, mereu se voteaza ei intre ei, ca sa nu mai zic noi intre noi, caci poate noi suntem oameni cu demnitate si nu votam cum ne zice x, y si z. Cine castiga? Nimeni. Da, nimeni, pentru ca cei mai multi sunt tot cei care nu voteaza. De ce? Fiindca asta e campania electorala made in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu