duminică, 21 septembrie 2014

Cum stam cu nervii?



Am crezut ca e usor sa traiesti in armonie, pace si binecuvantare. Dar nu este deloc usor, mai ales cand omul e preaplin de "eu" sau preaplin de sine. Orgoliul face ca omul sa nu renunte la niciun defect si sa se considere "perfect" - vicios fiind.

Cum stam cu nervii? ... Cum putem pretinde ca suntem credinciosi sau oameni duhovnicesti si sa avem un comportament iesit din comun? Cum putem sa cerem de la Dumnezeu, rabdare si smerenie, daca noi facem crize de nervi si ne impunem prin mandrie?

Cel mai bine e sa vedem cum stam cu nervii... si apoi sa incercam sa schimbam ceva intru fiinta noastra complexa si tainica. "Cunoaste-te pe tine insuti!", nu e o idee filozofica si atat. "Cunoaste-te pe tine insuti!", e o adevarata arta. Arta de a te cunoaste si de a te accepta asa cum esti tu.

Constiinta nu minte niciodata. Putem pune accent pe constiinta intru acest context "nervos". Vrem sa scapam de nervi? ... Pai sa luam pastile, nu? NU. Trebuie sa luam altceva. Sa luam atitudine ortodoxa fata de noi si sa facem ceva concret in acest sens. 

Dumnezeu nu ne vrea nervosi si incruntati. Dumnezeu ne vrea altfel. Cu inima buna, in pace, in lumina, in liniste sufleteasca, in iubire si in duhul rugaciunii. Daca ne rugam si tot urat ne comportam, sa ne intrebam mai des: cum stam cu nervii si de ce avem nervi???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu