luni, 15 septembrie 2014

"Bine" fara Hristos...

    Lumea materialista si postmodernista vrea bine, pace, dreptate, frumusete, civilizatie... fara Hristos. Ideea aceasta cu binele fara Hristos , o regasim in romanul Adolescentul de F. M. Dostoievski.

    Genialul scriitor rus a observat ca lumea de atunci (precum este si lumea de azi) in ateismul ei, ravnea sa fie bine pe planeta noastra, dar bine fara Hristos.

    Hristos Domnul - Fiul lui Dumnezeu, Izvorul Binelui si Adevarul-Persoana, nu exista intru acest context al lumii. Lumea doreste sa fie bine, armonie, liniste... in societate, dar nu pe calea credintei, ci strict uman, rational si modern. Aceste cai sunt "bune". Hristos Domnul nu e "bun" fiindca lumea nu are nevoie de un "mit rastignit", lumea are nevoie de logica, stiinta, bani, tehnologie, bombe nucleare, divertisment, internet, mass-media... etc. etc. etc.

    Nu spune nimeni ca mijloacele moderne de comunicare nu sunt utile sau de folos, dar nu e cazul sa facem idol din ele. Folosim noi aceste instrumente postmoderniste, nu ele sa ne foloseasca pe noi.

    Biserica nu e absurda. Hristos Domnul - Capul Bisericii, nu e contra stiintei omului si nu ne judeca daca descoperim ceva sau avansam in tehnica si alte domenii lumesti. Problema se pune doar atunci cand omul isi face din minte dumnezeu si nu vrea sa auda de Hristos, fiindca "nu vrea" si punct.

    Fiecare e liber sa faca si sa creada ce doreste, insa un om fara Hristos nu este un om fericit si implinit. 

     Nu exista "bine fara Hristos", exista Hristos, si unde este Hristos este si bine, pace, frumos, armonie, mantuire...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu