duminică, 25 iunie 2017

Cum putem avea un stil de viaţă sănătos în era fast-food?

   Nu o să vorbim despre sănătate sub imperiul refrenului (absolut penibil din punctul meu de vedere) gen: VREM SPITALE , NU CATEDRALE!

     Nu cred că se pune punctul pe i şi nici accent pe ce trebuie în acest context. Hai să mai lăsăm gargara asta ieftină! Nu e vina nimănui (cult, confesiune... filosofie) că sistemul de sănătate e în comă profundă (să nu zic muribund) în România, în afară de politic. Orgoliul politic a realizat marele eşec de a avea minus la sănătate. educaţie şi cultură... şi nu numai. În fine... Ne învârtim în cerc. Politica în România este ca un labirint. Toţi caută ieşirea, dar nimeni nu găseşte o cale de izbăvire, o lumină. Pentru că toţi dau vina pe alţii şi schimbă legi... şi... şi nimic.

Din păcate majoritatea populaţiei din România are probleme de sănătate. Cine să ne vindece? Se spune că medicul şi psihologul eşti tu. Farmaciile ne ajută? Medicamentele nu vindecă, doar ameliorează temporar problema. Cele mai bune medicamente sunt alimentele sănătoase. Avem nevoie de alimente bogate în vitamine, proteine şi minerale, dar cel mai mult avem nevoie de un stil de viaţă armonios. O minte sănătoasă are un corp sănătos. Un suflet sănătos, are un corp sănătos. Şi tot aşa.

Bine , nu avem nevoie de medicamente, dar uneori trebuie. Atunci ce facem? Există suplimente alimentare. Putem apela la un nutriţionist să ne ajute în acest sens. Un nutriţionist nu te vindecă de boli, nu te tratează ca pe un bolnav, ci îţi dă un start. Un sprijin. Îţi dă o stare de spirit normală. Asta ne strică pe noi mult în ziua de azi, lipsa de normalitate. Pare a fi mai normal să mănânci la fast-food (nu zice nimeni să nu încerci foarte rar de poftă, dar să nu faci exces) în loc să găteşti ceva şi să pui accent pe alimente crude. Ideal ar fi să fie o alimentaţie fără prăjeli. Sensibilitatea stomacului nu permite prăjeli. Dar noi mâncăm orice şi oricum şi ne mai întrebăm de ce ne e rău. Secretul stă în alimentaţie sănătoasă şi sport. Dar asta nu înseamnă că numai aşa am scăpat de toate problemele de sănătate. Există diferenţe. Şi să nu uităm: nu tot ce zboară se mănâncă!

Unora le place ceva, altora altceva. Trebuie să eliminăm factorii de stres. Deja a devenit o modă azi cu tratamente naturiste. Parcă ar fi un miracol. Unii merg pe ideea de ceaiuri. Alţii încearcă produse homeopate. Mulţi nu cred în nimic. Unii sunt reci şi nu concep vindecarea prin metode naturiste, la ei dacă e ceva serios operaţia e totul. Iar majoritatea sunt fixaţi pe medicamente chimice, alopate. Sinteza asta chimică îţi distruge ficatul, dar e ca la fumat - fumatul dăunează grav sănătăţii - , dar tot se fumează. Deci cu bună ştiinţă ne place să luăm droguri (medicamente alopate).

Repet nu există vindecare rapidă prin nutriţie, dar există o altfel de viaţă. Dacă suntem leneşi şi nu vrem să avem un program sănătos din toate punctele de vedere, nu are rost să ne mai plângem. Viaţa şi sănătatea ţin cont şi de o alimentaţie bogată în vitamine şi proteine. Nu moare nimeni dacă mănâncă sănătos. Gândire pozitivă. Atitudini. Iubire... Viaţa e un miracol. Începutul unui stil de viaţă sănătos: alimentaţia... Apa. Doi litri de apă pe zi. Nu e poezie, nu e fantezie. Apa e foarte importantă pentru organism. Apa este esenţa vieţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu