marți, 28 iunie 2016

Despre Balta MOVILA MIRESII

   Vă salut dragi prieteni pescari! Suntem pescari amatori sau profesionişti? Bine eu sunt mai mult decât amator, dar îmi place să pescuiesc. După articolul despre Blasova, revin cu un articol despre balta Movila Miresii. O comună la doar 30 de km de Brăila.

   Din păcate la noi în Vrancea, majoritatea bălţilor private sunt compromise. Adică te duci acolo şi nu eşti deloc mulţumit după o zi de pescuit cu taxa aferentă. Fără nicio supărare, multe bălţi de pescuit au devenit doar o afacere...

    Pe Siret... Ok, mergem şi pe Siret. Cât peşte prindem şi cât cheltuim , se merită? De câţiva ani de când pescuim am fost pe Siret de foarte multe ori şi nu ştiu dacă am adus acasă (nu eu fratele meu) 1-2 kg de peşte.

   Am fost şi la Balta Mândreşti, şi la Balta Gologanu... şi la Balta din Jilişte, şi la Balta Ghergheasa, şi la Gropeni pe canal în jud. Brăila... şi la canalul din com. Comăneasca, şi la balta din Vintileasca, Dumbrăveni, Oreavu, Coteşti, Bagana-Goleşti etc.

   Balta Movila Miresii mi-a plăcut cel mai mult. De ce? Pentru că se merită. Cauţi o baltă bună? MOVILA MIRESII ... Acesta este răspunsul. Taxa - 70 de lei, şi plăteşte orice persoană majoră taxa chiar dacă nu pescuieşte... Cât am prins? De la 6 dimineaţa până pe la ora 16 şi ceva , am prins 30 de kg de peşte... Fratele meu la 3 lansete, eu la 4 beţe... Fir întins!







Detalii tehnice:

Localitatea Movila Miresii, jud. Brăila

Distanţa Focşani - Movila Miresii 93 km

Taxa - 70 de lei

Pescuit nocturn - 30 de lei cu condiţii

Se pescuieşte de la ora 6 până la ora 18.00

Locuri de pescuit - puţine dar bune, depinde câte lansete şi undiţe ai

Specii de peşte - crap, ten , caras...

Momeli şi nadă - viermi, râmă, boabe de porumb, pătrat de mămăligă... TTX , în special TTX roşu şi arome

3 comentarii:

  1. wow ! Felicitari ! Multumesc pentru imaginile extraordinar de frumoase !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu îţi mulţumesc pentru faptul că ai vizitat acest blog!

      Ștergere
  2. Unde mai exact la movila pe drumul de Tepes Voda sau in partea cealalta

    RăspundețiȘtergere