miercuri, 8 iulie 2015

Inima - organul iubirii

Putem zice "te iubesc din inima!" sau "te iubesc din suflet!". Alt mod organic de "te iubesc!" nu exista. Iubirea reprezinta totul in fiinta umana. Traim fara aer, fara apa si fara mancare. Dar nu traim nicio secunda fara iubire. Si cel mai mare criminal tot are undeva ascuns acolo in inima un sentiment de iubire. Practic iubirea este totul si nu este nimic fara iubire, fiindca iubirea este Dumnezeu si Dumnezeu este Iubire.

Iubirea nu este o idee abstracta sau o pura fantezie. Iubirea este Persoana. Persoana-Dumnezeu intrupata intru Iisus Hristos Mantuitorul lumii. Daca nu exista o asa mare iubire de oameni, Dumnezeu nu se mai arata prin Fiul Sau si nu se mai jertfea cu moarte pe cruce.

Iubirea este sinonima cu inima. Iubirea izvoraste din inima si o inima plina de iubire este o inima ancorata in Dumnezeu. Astfel putem spune ca inima este organul iubirii. Inima si sufletul. Sufletul - acest duh dumnezeiesc. Cu toate ca uneori omul autonom, incearca sa demonstreze ca nu exista suflet, ca nu exista Dumnezeu, uite ca exista. Argumentul existentei sufletului si a Lui Dumnezeu este IUBIREA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu