luni, 10 iunie 2013

Impresii (Manstirea Muntioru)

  Manastirea (Schitul) Muntioru (Vintileasca, jud. Vrancea) este o MINUNE. Gavanu si Muntioru, sunt cele mai ascunse, frumoase, minunate si inalte Manastiri, pe care le-am vizitat pana acum. In pelerinaj prin munti , cu Andrei, fratele Andrei. Parintele de la Muntioru, ne spune (plin de umpr duhovnicesc) "fratii dinamita".    Da, am fost si noi la Pr. Macarie. Eu unul nu sunt interesat, pasionat (in mod expres) de Parinti ce au darul inainte vederii sau vazatori cu duhul. Eu pacatosul si ticalosul sunt nebun dupa Printi duhovnici buni, cu traire, cu umor. Nu stiu numele Parintelui care ne-a spus "fratii dinamita". Dansul mi-a placut enorm. Desigur si Pr . Macarie , il respect. Parinte extraordinar, cu viata sfanta, dar  eu prefer un parinte "anonim", duhovnic sa fie. Nu oricine este duhovnic astazi. Lumea e tulbure, si tu ca sa fii limpede, ai nevoie de un duhovnic adevarat. Pr. Arsenie Papacioc si Pr. Teofil Paraian, raman modele in arta duhovniceasca. Repet, Parintele care ne-a vorbit in Biserica la Muntioru, apoi ne-a zis cu umor si foare frumos  - "fratii dinamita", e genial. Parintele de la Poiana Marului e superb. Toti parintii sunt buni, doar ca unii au ceva in plus, devin mai speciali, mai "nebuni" pentru Hristos.

   Invataturi :

  Pr. de la Monteoru : Taina omului este inima. Inima este viata si moartea. Nu poti spune te iubesc din minte... Te iubesc din inima. Inima e centrul omului. Trebuie sa fie un echilibru intre minte (ratiune) si inima. Daca esti prea inimos, esti sentimenatl si sensibil iar daca esti prea rational, esti rece. Calea de mijloc. Nici la stanga nici la dreapta. Sa tinem verticalitatea Sa nu ne lasam ispititi de nimic! Sa nu ne smintim! Istoria crestinismului , confirma multe realitati cand credinciosii au fost prigoniti, martirizati. Chiar de la inceput. Dupa vremea Mantuitorului au fost probleme. Fariseii, carturarii si poporul evreu s-au smintit de Domnul Iisus. Imparatii pagani au vrut sa elimine crestinismul. Nu au reusit. Crestinii triumfau oricat de chinuiti erau, gen Nero. Apoi stapanirea otomana, care a tinut 500 de ani.  Crestinii nu s-au lepadat de Hristos. Comunismul, cel mai aprig si nenorocit... Comunismul a fost feroce. Biserica a ramas in picioare si va ramane pana la sfarsit. Nimic nu o poate biruii, caci Hristos Domnul, capul Bisericii, a zdrobit si incuietorile iadului, lasand "testament" : "Indrazniti, Eu am biruit lumea!"    Sa avem grija la femei! Sa nu ne indragostim prea tare incat sa ajungem patimasi! Omul de azi nu gandeste curat, ci patimas. Desfranarea perverteste fiinta, mintea, inima... Iubirea sa fie ierarhica. Iubim primul pe Dumnezeu, apoi mama, tata, prietena, faptura, omul... Azi e invers, intai omul si dupa accea Dumnezeu , daca mai e loc de Dumnezeu in mentalitatea umanista. Sa nu smintim noi pe altii! Sa rarim pacatul! Sa nu mai facem prostii (gen masturbare, malahie) ca ne stricam la cap! Sa terminam ce am inceput (liceul, facultatea) si sa tinem calea dreapta, calea Bisericii.

La Monteoru, am fost ieri, Duminica, 9 Iunie 2013.

HRISTOS A INVIAT!

Slava Lui Dumnezeu pentru toate!

10 / 06/ 2013

https://www.google.ro/search?q=manastirea+monteoru&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=E8K1UYPhJqjE7Aaxg4D4Aw&sqi=2&ved=0CDMQsAQ&biw=1280&bih=619






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu