marți, 8 ianuarie 2013

Cenusa...

Cenusa... O mana de cenusa. Atat a ramas din omul ce a fost un mare artist. Cenusa va fi pastrata la loc de cinste, dar sufletul nu va avea liniste. Focul arde fiinta neinsufletita, trupul mort. Sunt cadavre carbonizate in accidente, in explozii puternice. Da, dar nu au fost arse cu voia lor!

Cenusa si pamantul sunt simboluri ale mortii. Moartea nu este un simbol, moartea este o realitate. Dl . Costel (dupa numele de botez Constantin) , vecinul nostru, a murit chiar pe 1 ianuarie. Si mort, tot domn Costel ramane. Moartea nu incinereaza omul. Eminescu nu a murit niciodata.

Astazi , aflu de la tv, ca a trecut la cele vesnice Arhiepiscolul Epifanie Norocel. Inaltul nostru a trecut la Domnul. Canalele tv incep sa comenteze. ,, A fost securist " ! Majoritatea Ierarhilor au fost ,, comunisti " . Asa ne spune mass-media. Dosarele CNSAS argumenteaza acuzatia mass-mediei. Nu contest, or fi fost unii ierarhi (popi) ,,turnatori" , ,,informatori" etc. Dar, de ce nu privim contextul istoric de atunci? De ce nu spunem adevarul? De ce sa aratam noi cu degetul? N-au fost toti "turnatori". N-au fost toti loiali regimului. Ierarhi vrednici, constiinte n-au existat in perioada comunista? Sau trebuie sa mergem pe ideea (prejudecata 100%) ca istoria este "mazluita", "contrafacuta" ?! Nici sa mori nu mai ai dreptul in aceasta tara. Sacalii, hienele din mass-media sar la gatul evenimentului (de doliu) si-l manjesc numai cu sange salbatic. Vad si eu in ce lux traiesc Ierarhii nostrii, ce masini scumpe au etc. , dar vad si ce fapte extraordinare savarsesc: azile de batrani, cantine pentru saraci, burse pentru studentii amarati etc . Sa privim la faptele lor nu la pacatele lor, caci pacate avem toti oamenii!

08-01-2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu